Dit zijn de 6 gouden haarverzorgingsregels volgens stylisten

haarstylisten

Verzorg je haar op deze manier en je lokken blijven langer mooi en gezond

Als we advies willen over hoe we ons haar moeten verzorgen, dan stappen we al snel naar onze kapper of haarstylist. Maar hoe behandelen zij hun eigen haar eigenlijk? Deze gouden regels kunnen we overnemen van de experts.

Iedere dag borstelen

Sommige mensen laten het borstelen van hun haar achterwege omdat dit het haar zou beschadigen, maar de professionals zijn het hier niet mee eens. “Het is heel belangrijk om je haar dagelijks uit te borstelen, want anders krijg je klitten, en dat leidt juist tot afgebroken haar en gespleten punten,” vertelt haarstyliste Cristina aan PureWow.

Haarmasker gebruiken

Een Keratine-behandeling hoeft niet nodig te zijn als je jouw lokken af en toe verwent met een goed haarmasker. Vooral als je veel sport en daarom vaak je haar wast, kan een masker net de extra bescherming bieden die je haar zo goed kan gebruiken. Pak meteen een gezichtsmasker mee en je me time kan beginnen.

Blootstelling aan hitte

Je haar steilen of krullen terwijl het nog niet helemaal is opgedroogd, wordt ten zeerste afgeraden door de meeste haarstylisten. “Ik zou mijn haar nooit blootstellen aan de hitte van een stijltang of krultang als het nog niet 100 procent is opgedroogd,” geeft celebrity hairstyliste Justine Marjan toe. “Het is ontzettend beschadigend voor je haar.”

Hoofdhuid exfoliëren

Onder goede haarverzorging valt ook de nodige aandacht schenken aan je hoofdhuid. Geef je kruin een boost door je hoofdhuid regelmatig te exfoliëren. Hier bestaan speciale scrubs, cleaners en borstels voor, dus kies wat jij het fijnste vindt. Een gezonde hoofdhuid maakt een glanzende bos haar een stuk haalbaarder.

Sulfaten en siliconen

Even slikken: de stoffen die in de meeste shampoos voorkomen, proberen haarstylisten juist te vermijden. Sulfaten en siliconen doen je haar namelijk meer kwaad dan goed. “Deze ingrediënten laten een laagje achter op je haar, waardoor je kleur minder helder wordt. Ook worden deze stoffen in verband gebracht met haarverlies. Ik zou liever dagenlang geen shampoo gebruiken, dan mijn haar bedekken met sulfaten en siliconen,” vertelt hairstyliste Joseph Maine.

Nat haar borstelen

Nat haar laat je het liefste met rust, maar vaak is het fijn om wel alvast de klitten en knopen eruit te halen. Doe dit alleen nooit zonder goede voorbereiding, luidt het advies. Gebruik een crème of ander product dat je niet uit hoeft te spoelen om je natte haar te beschermen tijdens het borstelen. Daarmee verklein je de kans dat het haar afbreekt. Vooral voor je haarpunten kan dit een groot verschil maken.

Lees ook: Kappers willen dat je stopt met het maken van deze 7 haarfouten

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash