Kappers willen dat je stopt met het maken van deze 7 haarfouten

fouten

Er zijn een paar veelgemaakte haarfouten die je makkelijk kunt voorkomen

Ladies, is er iets beter dan je haarkleur of kapsel veranderen? Na een bezoekje aan de kapper voel je je vaak weer helemaal fris en dat hebben we allemaal te danken aan de kapper die onze lokken onder handen nam. Doe haar of hem daarom eens een plezier en maak je niet meer schuldig aan deze veelgemaakte fouten.

Advies van een haarstylist

Aan online magazine Romper vertelt haarstylist Anthony King aan welke fouten je je niet meer schuldig moet maken. Volgens hem zijn er een paar fouten die mensen keer op keer maken en die kunnen je haar of jouw persoonlijke stijl op de lange termijn beschadigen. Hij raadt aan om de volgende dingen niet meer te doen, om het je hairstylist zo makkelijker te maken.

1. Stel een kappersbezoekje niet te lang uit

“Mensen met lang haar willen hun haar zo lang mogelijk laten groeien, maar als je te lang wacht, zijn het de dode punten die alleen maar langer worden. Stylisten moeten daarom meer afknippen om het gezond te houden.” King raadt aan om regelmatig naar de kapper te gaan. Afhankelijk van hoe snel je haar groeit, kun je het beste elke zes tot acht weken naar de kapper gaan.

2. Je gaat voor een drastische verandering terwijl je daar helemaal nog niet klaar voor bent

Je lange lokken inruilen voor een kort pittig kapsel moet je alleen doen als je er écht klaar voor bent. King ziet in zijn salon dat mensen dit soort beslissingen nog weleens nemen wanneer ze emotioneel zijn. Een break-up kan bijvoorbeeld beïnvloeden dat mensen hun kapsel radicaal omgooien, terwijl ze dat eigenlijk achteraf helemaal niet wilden.

3. Je geeft je kapper volledige vrijheid

Alleen als je zeker weet dat je blij bent met wat je kapper met je lokken gaat doen, kun je haar of hem vrij spel geven. “Heb je een bepaalde stijl in gedachten? Laat het dan aan je kapper weten”, raadt King aan.

4. Je neemt aan dat je kapper nog wel weet wat je de vorige keer had

“Als je ergens een kruin hebt, herinner je kapper daar alsjeblieft aan”, vertelt King. Volgens hem kun je je kapper daar beter aan herinneren dan hopen dat diegene het nog wel weet na je vorige bezoekjes. Zo voorkom je dat je opeens een kapsel hebt wat helemaal niet bij je haar past.

5. Je probeert het zelf

Met name dames die een pony hebben, zijn nog weleens geneigd zelf de schaar in de lokken te zetten. Het groeit immers zo snel dat ze vaak naar de kapper moeten om het bij te werken, maar juist mensen met een pony moeten het niet zelf doen, oordeelt King. “Ga alsjeblieft naar je kapper als je een pony wilt. Elke gezichtsvorm is anders en een kapper weet precies hoe een pony het beste geknipt kan worden.”

6. Je wilt iets wat niet bij jouw haar past

“Als je krullend haar hebt, gaat een stijle pony voor jou niet werken”, vertelt King. Bepaald haar kan simpelweg een bepaald model niet hebben. De haarstylist raadt dan ook aan om daar niet tegenin te gaan.

7. Je zegt niets

Als je ontevreden bent over je kapsel is het belangrijk om die ontevredenheid altijd uit te spreken. Ook kappers willen dat je een kapsel krijgt waar je tevreden over bent. Vind je iets dus niet mooi? Zeg het en er kan een oplossing bedacht worden.

Lees ook: Haar drogen: dit is de manier die het beste bij jouw haartype past

Bron: Romper | Beeld: Unsplash