Ouders voor het blok gezet: ‘Onze dochters hebben hun bruiloft op dezelfde dag gepland’

bruiloft dochters

De ouders worden gedwongen een keuze te maken als hun dochters op dezelfde datum besluiten te trouwen

Als ouder hoop je natuurlijk aanwezig te zijn wanneer je dochter in het huwelijksbootje stapt, maar het wordt Hannah en haar man niet makkelijk gemaakt. De twee dochters van het stel hebben hun bruiloft namelijk op exact dezelfde datum gepland. Daar zitten ze niet alleen elkaar mee in de weg, ook hun ouders stellen ze zo voor een dilemma. “Als ze zo doorgaan, sla ik beide bruiloften over.”

Trouwdag kiezen

De twee zussen planden hun trouwdag op precies dezelfde datum. “Mijn oudste dochter dacht dat haar jongere zusje dit deed om haar opzettelijk te kwetsen,” vertelt Hannah op het forum Reddit. “Maar de trouwlocatie die de jongste dochter heeft gekozen, is helemaal volgeboekt. Als ze deze datum overslaat, dan moet ze haar bruiloft met bijna een jaar uitstellen.” Toch maakt deze verklaring de situatie niet eenvoudiger.

Andere kant van het land

De bruiloften vinden ook nog eens plaats aan verschillende kanten van het land, wat het bijwonen van beide feesten nog onmogelijker maakt. Hannah zag daarom maar één oplossing: “Mijn man en ik besloten dat we dan maar apart naar de bruiloften gaan, hij naar de oudste, ik naar de jongste dochter. Dat maakte onze beide dochters woedend. Mijn oudste wilde hoe dan ook dat ik bij haar bruiloft kwam, en de jongste wilde traditioneel weggegeven worden door haar vader. We besloten onze planning dus maar weer om te draaien.”

Geen van beide

De beide bruiden willen echter niet dat er maar één van de ouders aanwezig is op hun speciale dag. Daarmee zetten ze hun ouders behoorlijk voor het blok. “Vanochtend belde ik met mijn twee dochters, en we waren alleen maar aan het kibbelen. Ik was er helemaal klaar mee en zei dat ik naar geen van beide bruiloften zou gaan. Toen heb ik opgehangen,” laat de wanhopige Hannah weten.

Volwassen worden

“Ik voel me er slecht over, maar ik denk dat het de enige oplossing is als zij zich niet als volwassenen kunnen gedragen,” verzucht Hannah. Lezers van het forum kunnen zich daar helemaal in vinden. “Jullie dochters hadden een compromis moeten sluiten,” klinkt er in de reacties. “Waarom is de datum en locatie zo belangrijk voor jullie jongste dochter?” vraagt een andere lezer zich af. “Ik zou liever mijn bruiloft een jaar uitstellen dan de trouwdag van mijn zus missen en voor de hele familie roet in het eten gooien.” Wat zou jij Hannah aanraden?

Hannah is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal onder de naam ThrowRAskid.

Lees ook: Zwangere vrouw: ’Ik wil niet dat mijn man de naam van ons kindje kiest’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash