Bijzonder: Lidia draagt al het hele jaar dezelfde jurk

jurk

1 januari mag de jurk eindelijk ut!

Wij moeten er zelf niet aan denken; een jaar lang hetzelfde dragen. Een beetje variatie vinden we erg fijn en Lidia ook, maar toch koos ze ervoor om een jaar lang dezelfde jurk te dragen voor een heel nobel doel. 

Zou jij het kunnen?

Geen aandacht
Lidia vindt dat er te weinig aandacht is voor duurzame en eerlijke kleding en wat dat met mensen doet. “De grondstoffen voor kleding worden vaak met gifstoffen vermengd”, zegt Lidia tegen RTV Utrecht. “Dat is heel slecht. En mensen die de kleren produceren werken twaalf uur per dag en krijgen er vaak geen eerlijk loon voor.”

Wassen
De jurk is van milieuvriendelijke grondstoffen gemaakt. Ze combineert de jurk met andere kledingstukken en bezit twee exemplaren van de jurk. Als een jurk echt een keer gewassen moet worden, heeft ze gelukkig nog een andere om aan te trekken. Ze doet dit alles om aandacht te vragen voor duurzaamheid in de kledingindustrie: “Er is wel aandacht voor vlees en welke invloed dat heeft op het milieu. Kleding loopt daarin wat achter. Er zijn minder films over. Er wordt minder over geschreven.”

Jaarwisseling
Bij de jaarwisseling mag het jurkje dan ingeruild worden voor iets anders en ze kijkt echt uit naar dat moment. “Om twaalf uur ’s nachts gaat de jurk uit. En dan doe ik een dansje!” Of ze de jurk ooit weer gaat dragen? Wie weet ooit, maar eerst mag hij een lange tijd de kast in. RTV Utrecht maakte een video over Lidia en haar jurk en die bekijk je hier. 

Lees ook: Sylvie Meis komt met verdrietig nieuws over haar verloving met Charbel

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTV Utrecht | Beeld: pixabay