Nooit meer lippenstift: je kunt nu je lippen laten tatoeëren

lippen tattoeeren

De nieuwste trend in de beautywereld is niet geheel pijnloos

Een goede lippenstift doet wonderen en laat je lippen net wat voller, kleurrijker en symmetrischer lijken. Maar lippenstift vervaagt vaak snel en het kost bovendien wel wat tijd om hem netjes aan te brengen. Voor iedereen die daarin geen zin heeft, is er nu een ietwat pijnlijke, maar simpele oplossing: je lippen laten tatoeëren!

Mensen met een lage pijngrens kunnen deze trend beter laten voor wat hij is.

Zachtroze

Naast je wenkbrauwen en eyeliner, kun je sinds een tijdje ook je lippenstift en lipliner laten tatoeëren. Volgens experts is het een heuse trend aan het worden en laten steeds meer vrouwen hun lippen onder handen nemen. Denk hierbij nu niet gelijk aan permanent knalrode lippen. Nee, het wordt juist met een heel natuurlijke kleur gedaan. Zachtroze bijvoorbeeld, afhankelijk van de natuurlijke kleur van jouw lippen.

Minuscule naaldjes

Het tatoeëren van lippen gaat wel iets anders in zijn werk dan het tatoeëren van wenkbrauwen. Wenkbrauwen worden namelijk getatoeëerd door middel van microblading, waarbij heel kleine sneetjes in de wenkbrauw worden gemaakt. Het tatoeëren van lippen gaat door middel van een naaldje en een machine. Er worden speciale kleurpigmenten in de huid geïmpregneerd, net zoals gebeurt bij een ‘normale’ tattoo. Echter, het apparaatje dat voor je lippen wordt gebruikt, werkt op een veel lagere frequentie dan een traditionele tattoomachine en er worden heel minuscule naaldjes voor gebruikt.

Jeugdige uitstraling

Je vraagt je wellicht af waarom je in hemelsnaam je lippen zou willen laten tatoeëren. Naast de bovengenoemde redenen (geen tijd om uitgebreid te make-uppen of lippenstift die snel vervaagt) kan het ook de tijd enigszins stilzetten. “Dankzij de vergevorderde technieken kunnen we de vorm van je lippen corrigeren om ze meer in evenwicht te brengen. We kunnen ook je mondhoeken meer benadrukken, waardoor fijne lijntjes worden gecamoufleerd en je een frisse en jeugdige uitstraling krijgt”, vertelt Sian Dellar, een geprezen make-upartieste, aan Glamour. Vanaf 18 jaar kun je al een liptattoo nemen. Maar: “Het kan vooral een uitkomst zijn voor oudere dames die pigment in hun lippen verliezen naarmate ze ouder worden”, weet make-upexpert Marie Selby.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lips for days! Well, technically years 💕💕 – -Amy Jean Lip Tint Tattoo – #liptattoo Artist: Gwen #amyjeansydney #amyjeansingapore

Een bericht gedeeld door AT YOUR BROW SERVICE ✨ (@amy.jean.brow.agency) op

Pijnlijk

Is het zetten van de tatoeage pijnlijk? Dat schijnt erg mee te vallen, zeker omdat voor de ingreep een verdovende lipcrème wordt aangebracht. “Mijn clienten zeggen altijd dat het veel minder pijn deed dan ze hadden verwacht”, vertelt permanente make-upartiest Lesley Wilks. Het kan echter wel wat krassend en ruw aanvoelen. Maar permanente make-up schijnt lang niet zo heftig te zijn als het traditionele tatoeëren.

Kosten

Denk je erover om je lippen te laten tatoeëren? Bij diverse beautysalons in Nederland waar ze permanente make-up aanbieden, kun je vrijblijvend informeren. Reken er wel op dat je voor de ingreep zeker €500 kwijt bent. Voor dat bedrag kun je ruim vijftig lippenstiften kopen. Maar als je portemonnee het toelaat…

Lees ook: Oh jee! Deze vrouw liet haar wenkbrauwen tatoeëren en het resultaat is niet om aan te zien 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Glamour, Margriet | Beeld: Pexels