9 verrassend simpele kledinghacks die iedereen moet weten

kledinghacks

Lekker handig!

Kleding: we zijn er dol op. We zijn dan ook erg zuinig op onze pronkstukken, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Heb je bijvoorbeeld rode wijn gemorst op je mooie jeans? Ga niet bij de pakken neerzitten, er is een oplossing. Dit en andere kledinghacks hebben we voor je op een rijtje gezet.

Zo los je een heleboel frustraties op:

  1. Even niet zo netjes aan je wijn genipt en heb je daardoor rode wijn op je broek of shirt gemorst? Leg een doek in witte wijn en dep de doordrenkte doek op de rode wijnvlek. Heel veel zout werkt overigens ook goed.
  2. Voorkom dat er een ladder in je panty ontstaat door deze van tevoren in de vriezer te doen en spray er vervolgens wat haarspray op.
  3. Heb je een prachtige suède tas die je moet schoonmaken? Pak een schone tandenborstel en scrub met de haren van de tandenborstel over de tas.
  4. Behoud de kleur van je spijkerbroek en/of -jas door het materiaal te laten weken in een azijnmengsel. Vul een teiltje of emmer met koud water en voeg 240 milliliter witte azijn toe en leg de jeans of jas er even in. Door de azijn blijft de kleur mooi. Laat de kleding drogen en de geur van het azijn verdwijnt.
  5. Stinkende gympen? Leg er theezakjes in en laat de zakjes zo’n 12 uur zitten. De theezakjes nemen de geur op, herhaal als nodig is.
  6. Zijn je zilveren sieraden dof geworden? Maak ze schoon met wat tandpasta! Doe een beetje tandpasta op een wattenschijfje en masseer de tandpasta over het zilver. Je zilver ziet er weer prachtig uit.
  7. Heb je vetvlekken op je kleding gekregen? Verwijder het met wat afwasmiddel! Druppel wat afwasmiddel op de vlek en masseer het goed in de kleding. Spoel uit en doe het kledingstuk in de was.
  8. Zitten er zweetvlekken in je witte shirt? Dep wat verse citroensap op de vlek en doe het kledingstuk in de was. De vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  9. Zit er een foundationvlek in je kraag? Smeer scheerschuim op de vlek om ‘m te verwijderen en deponeer het kledingstuk in de was.

Lees ook: 7 manieren waarop je kleding kunt opvouwen om ruimte te besparen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Fashion Spot, Harpers Bazaar | Beeld: Unsplash