Wacht, wat? Lippenbalsem kan zorgen voor nóg schralere lippen

schrale lippen lippenbalsem

Dit wisten wij niet!

Wanneer je last hebt van droge en schrale lippen, pak je natuurlijk meteen je favoriete lippenbalsem erbij. Maar hoe kan het dan dat je lippen alsnog droog blijven? Komt dat dan écht door de lippenbalsem zelf? Wij leggen het je uit.

Schrale lippen

Nu het weer nog steeds niet om over naar huis te schrijven is, kunnen we er maar beter meteen over beginnen: droge en schrale lippen. Jep, ze horen nou eenmaal bij de tijd van het jaar. En hoewel het natuurlijk supervervelend is, hebben we er gelukkig een handig middeltje voor: lippenbalsem. Maarre, soms zijn je lippen zó droog, dat ze alsnog erg schraal blijven. Maar hoe komt dat?

Ingrediënten

Ten eerste heeft dat helemaal niets te maken met de droogte van je lippen. Het kan namelijk liggen aan bepaalde ingrediënten in je lippenbalsem. Dermatoloog Dr. Sam Awan vertelt dat veel mensen gaan vaak voor lippenbalsem met menthol of pepermuntolie gaan. Dit kan echter zorgen voor irritatie. Ook geur- en smaakstoffen zoals mint, citrus en kaneel kunnen uiteindelijk zorgen voor irritatie. Let daar dus goed op!

Voorkomen doe je zo

Wil je nou écht je schrale lippen tegengaan? Dan moet je ingrediënten hebben die vocht aantrekken. Volgens Rogers moet je dan kijken naar stoffen zoals petrolatun, castorolie en glycerine. Deze stoffen hydrateren en zitten bijvoorbeeld ook in producten zoals shea butter en avocado.

Ook kun je nog een aantal andere maatregelen nemen om schrale lippen te voorkomen. Zo kun je ’s nachts het beste een dikke laag vaseline over je lippen smeren. Ook moet je proberen niet aan je lippen te pulken en te likken. Hierdoor wordt het namelijk alleen maar erger. Goed om te weten, dus!

Lees ook: Met dit simpele trucje kom je erachter of je haar gezond is

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Andc | Beeld: Pexels