Wist jij dit? Zo vaak moet je jouw beha eigenlijk wassen

beha

Het antwoord is vast niet wat jij had verwacht

Hoe vaak was jij jouw beha’s? Deze levensvraag heeft bijna elke vrouw, maar het is eigenlijk totaal niet duidelijk hoe vaak je je beha’s eigenlijk moet wassen. Trek jij elke dag een schone beha aan? Of draag je zo één of twee weken dezelfde beha? 

Wassen

Het zit in ons systeem om elke dag ons vuile ondergoed in de wasmand te gooien, maar hoe zit dat nou met beha’s? Moet je ze dagelijks wassen in de wasmachine of gooi je hem er één keer per maand in? Er zijn vrouwen die elke week hun beha wassen, maar er zijn ook genoeg vrouwen die gerust een maand rondlopen met dezelfde bh aan. Daarnaast hangt het bij sommige vrouwen ook van het weer af en hoeveel zij per dag zweten.

Advies

Het advies voor je beddengoed is om het één keer per week te wassen, zodat je lichaam niet te vaak wordt blootgesteld aan allergenen. Dan zou je denken dat je jouw beha nog vaker moet wassen aangezien we deze ongeveer twaalf uur per dag dragen. Het advies is om je beha na twee á drie keer dragen te wassen. Als je ze langer draagt, is het eigenlijk niet echt hygiënisch meer. Je beha zit namelijk vlak onder je oksel en vangt dus heel veel zweet op. Natuurlijk verschilt het per persoon, de één transpireert meer dan de ander.

Misverstand

Er is een groot misverstand ontstaan over het wassen van je beha. Er is ooit namelijk eens gezegd dat je jouw beha niet te vaak mag wassen omdat deze anders snel zullen verslijten. Als je ongeveer tien beha’s hebt en als je ze op de juiste manier wast, dan zullen ze zo een jaar of langer meegaan. Let wel: kies dan wel voor het fijne wasprogramma van dertig graden.

Opbergen

Als je na een wasbeurt je beha’s weer netjes wil opbergen is het niet handig om de cups dubbel te vouwen en vast te klikken. Zo leg je de beha’s onder spanning in je kast en dat is niet de bedoeling. Probeer je beha’s dus open neer te leggen zodat er geen spanning op je beha’s komt te staan. Zo blijven ze langer mooi en kan je er dus ook langer mee doen.

Lees ook: Dit is waarom beha’s zo prijzig kunnen zijn

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Pablo Heimplatz