Lipjes getuit! Zo blijft je lippenstift goed zitten onder je mondkapje

lippenstift mondkapje

Met deze 5 tips voorkom je dat je wangen onder de lippenstift zitten

Heb je net je make-up mooi gedaan, moet je een mondkapje op in de bus of de trein. Niet ideaal als je net je mooiste lippenstift op hebt gedaan. Voor je het weet is de binnenkant van je mondkapje helemaal rood en lijk je meer op de Joker dan op Marilyn Monroe. Met deze tips hoef je daar niet meer bang voor te zijn. 

Begin met een lippenbalsem of lipprimer

Een belangrijke eerste stap is de basis. Smeer niet zomaar de eerste de beste lippenstift op en hoop op het beste. Nee, een goed begin is het halve werk. Prep je lippen daarom eerst met een lippenbalsem of primer, om ervoor te zorgen dat je lipstick goed blijft zitten.

Gebruik een matte lippenstift of lipliner

Een glossy lippenstift of lipgloss staat natuurlijk prachtig, maar het voelt vaak wat plakkerig aan en verschuift makkelijk. Doe daar een mondkapje over, en je lippenstift zit overal – behalve op je lippen. Ga daarom voor een mat exemplaar. Heb je geen matte lipstick? Gebruik daarom eerst wat lipliner. Vul hiermee je hele lippen in. Dit trucje zorgt ervoor dat je lippenstift beter blijft zitten.

Gebruik je vingers

Smeer het kleurtje niet vanuit de tube op je lippen, maar gebruik je vingers. Hierdoor komt er een dunner laagje op je mond, waardoor dit ook minder snel uit zal smeren.

Dep je lippenstift af met een tissue

Als je je lippenstift hebt aangebracht, dep dan voorzichtig je lippen af met een tissue. Hiermee haal je de overtollige lipstick weg en voorkom je dat dit uit gaat smeren over je gezicht. Dit is sowieso een goede tip als je een kleurtje op je lippen draagt, maar vooral als je een mondkapje draagt is dit een must.

Finishing touch: poeder

Last but not least: gebruik wat poeder. Houd een tissue voor je lippen en stuif daar wat setting powder overheen. Gebruik bij voorkeur een transparante poeder, om te voorkomen dat de kleur van je lippenstift verandert.

Lees ook: Rode lippenstift alleen voor een avondje uit? Dit is waarom je het onder je ogen zou moeten smeren

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash