Dilemma: ‘Mijn vriendin mag niet meer bij mij thuis komen tot ze mijn beste vriend accepteert’

vriendin beste vriend

De man is ten einde raad en wil dat zijn vriendin zich normaal gedraagt tegenover zijn beste vriend

Tom* (30) woont sinds twee jaar samen met zijn beste vriend Mike (30). Ze waren beiden klaar met torenhoge huurprijzen en vervelende huisgenoten en besloten daarom samen een huis te kopen. Tom heeft nu ongeveer een jaar een relatie met Hanne. Helaas kan Hanne niet zo goed opschieten met Toms beste vriend. Tom vindt dit niet kunnen: “Ze is niet meer welkom bij mij thuis, totdat ze normaal doet tegen hem.”

Vriendschap

Tom en Mike zijn al jarenlang bevriend. “Al meer dan twintig jaar”, vertelt hij op het forum waar hij zijn verhaal doet. “Het is voor het verhaal belangrijk om te vermelden dat ik hetero ben en Mike homo. Voor mij heeft dit nooit iets uitgemaakt, het is en blijft mijn beste vriend.”

Ongemakkelijk

Ongeveer een jaar geleden kreeg Tom iets met Hanne. Ze wist dat Tom samenwoonde met Mike, maar dit leek nooit een probleem. “Tot Mike het uitmaakte met zijn toenmalige vriend”, vertelt Tom. “Haar hele houding ten opzichte van Mike veranderde ineens. Ze zei dat ze zich ongemakkelijk voelde met hem erbij en dat hij een oogje op mij zou hebben. Ik zei dat ze echt gek aan het doen was, en dat Mike en ik nooit wat zouden krijgen. Wij zijn net als broers voor elkaar!”

Ultimatum

Maar de opmerkingen van Hanne hielden niet op. “Ik heb haar zo vaak gezegd dat ze zich nergens druk om hoeft te maken. Ik vind het belachelijk dat ze zo tegen mijn beste vriend doet. De laatste keer was ik er zo klaar mee. Ik zei tegen haar dat het feit dat Mike homo is niet automatisch betekent dat hij direct het bed met me in wil duiken en dat het walgelijk is dat ze zo denkt.” Hanne schoof haar opmerkingen af als een grapje. Maar Tom weet dat het geen grapjes waren. Hij stelde haar daarom een ultimatum. “Of je doet normaal tegen Mike en accepteert hem zoals hij is, of je bent hier niet meer welkom. Je bent 30 jaar, gedraag je daar eens naar.”

Te streng?

Hanne noemt Tom nu een ‘klootzak’. Tom heeft zelfs al berichtjes gekregen van haar vriendinnen, waarin ze zeggen dat hij te streng is voor haar. Nu richt hij zich tot het forum: “Ben ik echt te streng geweest?” Op het forum scharen de meeste mensen zich achter Tom. Wat vind jij?

*Tom, Mike en Hanne zijn niet de echte namen van deze personen. Op het forum deelt Tom zijn verhaal onder de naam kickedherout1.

Lees ook: Vader vertelt: ‘Ik wil de zorg voor mijn gehandicapte kind niet op me nemen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash