Met dít trucje blijft je parfum langer zitten

parfum

Hierdoor zul je de hele dag lekker ruiken

Bij het kopen van een nieuwe parfum, hoop je altijd dat-ie de hele dag blijft zitten. Je wil er zo lang mogelijk van genieten en zo ruik je gedurende de dag heerlijk naar jouw signature scent. Er is dan ook niets vervelender dan wanneer je favoriete geurtje snel vervliegt én daarom delen we een handig trucje hoe je dit kunt voorkomen!

Parfum

Het liefst blijf je de hele dag naar je favoriete parfum ruiken. Maar hoezeer je je ook onderdompelt in jouw signature scent, het kan zijn dat je geurtje snel vervliegt. Door een simpel trucje kun je ervoor zorgen dat je parfum een stuk langer aanwezig zal zijn.

Er zijn twee oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat de heerlijke geur van je favoriete parfum snel vervaagd. Een daarvan is dat de pH-waarde van je huid te laag óf te hoog kan zijn. Wanneer je een ‘neutrale’ pH-waarde hebt, dan ligt deze waarde op 7,0. De sterkte van je parfum kan beïnvloed worden wanneer de pH-waarde dus hoger of lager is dan 7,0. Ook kan de kwaliteit van het parfum niet goed zijn, waardoor je je geurtje niet lang ruikt.

Een simpel trucje

Wanneer je favoriete parfum snel vervliegt door de pH-waarde van je huid, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen – én daar is een simpel trucje voor! Het is belangrijk om de plekken waar je je parfum wilt aanbrengen zo vettig mogelijk te maken. Hoe vetter je huid, hoe beter het parfum blijft zitten. Daarom is het slim om bodylotion of vaseline aan te brengen op de plekken waar je het parfum wilt spuiten, vóórdat je je parfum aanbrengt. Fijn om te weten en bovendien bespaar je ook nog eens geld én parfum, omdat je je nu minder vaak hoeft onder te dompelen in jouw favoriete geurtje.

Lees ook: 7 nagellaktrends die we veel gaan zien in de herfst

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock