6 redenen waarom een citroen onmisbaar is in je verzorgingsroutine

Je gebruikt citroenen natuurlijk al in de keuken, maar wist je dat je ze ook kan gebruiken voor deze beauty trucs? 

Citroenen hebben een hoop voordelen voor je gezondheid, omdat ze vol zitten met vitaminen en mineralen. Je doet ze misschien al in je flesje water of gebruikt ze bij het koken, maar citroenen kan je ook gebruiken als schoonheidsmiddeltje. Van je huid tot je haar, een citroen kan wonderen verrichten.

1. Laat littekens op je gezicht vervagen

Met behulp van een citroen kun je littekens op je gezicht verminderen. Het enige wat je nodig hebt: een citroen en een wattenschijfje. Doe wat citroensap op het watje en dep hiermee een paar keer op het litteken. Laat het even inwerken en spoel daarna je gezicht af met koud water. Dit kan volgens experts niet alleen helpen voor het verminderen van de zichtbaarheid van je litteken, maar kan het ook helpen bij de genezing ervan.

2. Reinig je huid

Omdat er in citroenen veel vitamines zitten, werken ze reinigend voor je huid. Gebruik het sap van een citroen om plekjes en puistjes te doen verdwijnen. Doe dit door wat sap op de plekjes te smeren. Laat het sap even intrekken en spoel het vervolgens weer af met koud water. Binnen de kortste keren merk je verschil en zullen de plekjes verdwijnen.

3. Verlicht je haar

Je hoeft niet per se een bezoekje aan de kapper te brengen voor highlights in lokken. Je kunt het ook zelf doen! Smeer wat plukken haar in met citroensap en ga lekker een uur in de zon zitten. Het citroensap zorgt er dan voor dat je haar lichter wordt. Zorg er wel voor dat je na het zonnen even gaat douchen en het citroensap er weer uitwast.

4. Maak een einde aan roos

Ook als je last hebt van roos of van een droge hoofdhuid kan een citroen je helpen. Maak een mix van citroensap, water, olijfolie en gember en smeer dit uit over je hoofdhuid. Laat het intrekken totdat je het idee hebt dat je huid droog is. Als je daarna je haar wast met shampoo is je roos waarschijnlijk verminderd.

5. Scrub je huid

Herken je die droge plekjes op je voeten? Geef je huid eens een citroensap-scrub. Meng citroensap met zeezout en scrub je voeten. Als je zeezout te grof vindt, kan je ook bruine suiker gebruiken. Daar wordt de scrub wat zachter van. Deze zachtere variant is ook erg fijn om voor je lippen te gebruiken.

6. Huid, haar en… nagels?

Je leest het goed, ook voor je nagels kan citroensap wonderen doen. Maak een mengsel van olijfolie en citroensap en laat je vingers er elke dag een kwartier in weken voor een paar dagen. Je nagels worden hier harder van en je zult zien dat ze een natuurlijkere kleur krijgen.

Lees ook: Kom maar op met die sandaaltjes: zo maak je je voeten zomerklaar

Wil je dit artikel bewaren, pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels