Dit deden wij altijd fout: dít is het beste moment om dagcrème aan te brengen

Dagcrème

Dit maakt een wereld van verschil!

Haal jij al alles uit je hand- en dagcrème? Veel mensen smeren hun dagcrème op een droge huid voordat ze gaan slapen of vlak na het wakker worden. Is dat de juiste manier? Nee. Het kan allemaal veel effectiever en dat wisten wij ook niet. 

Je kunt je huid veel meer geven dan je nu doet!

Vochtige huid

Het geheim van een goed werkende dagcrème zit ‘m in het tijdstip van het aanbrengen. Als je je dagcrème aanbrengt als je huid nog vochtig is, ‘sluit’ je het vocht als het ware op in je huid. Hierdoor wordt het voor je huid veel makkelijker om het vochtpeil in balans te houden. Je huid zal minder snel uitdrogen en dat is vooral in de wintermaanden heel belangrijk. Door de lage temperaturen buiten en de kunstmatig hoge temperaturen binnen droogt je huid veel sneller uit.

Handcrème

Je kunt je dagcrème het beste aanbrengen net na het douchen. Wacht dus voortaan niet eerst tot je huid volledig opgedroogd is, want dan mis je het ‘opsluitmoment’ en zal je lichaam niks met het vocht doen. Deze tip werkt ook goed voor handcrème. Was bijvoorbeeld eerst je handen alvorens je de crème aanbrengt je zult een gigantisch verschil merken!

Lees ook: Tot welke edelsteen voel jij je aangetrokken? Dit zegt het over je persoonlijkheid!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pexels