Deze mascara past het beste bij jouw oogkleur

oogkleur

Welke kleur past het beste bij jouw oogkleur?

Veruit de meeste mensen gebruiken een zwarte mascara, maar soms is het wel leuk om een beetje te experimenteren met andere kleuren. Het is alleen niet zo dat alle kleuren bij elke oogkleur mooi staan. Het is raadzaam om eerst te kijken welke kleur jouw kijkers laat stralen en wij zijn zo vriendelijk geweest om dat per oogkleur op een rijtje te zetten!

Doe eens gek!

Blauw

Deze oogkleur is van nature wat koeler. Probeer daarom een warme kleur te gebruiken als mascara. Denk hierbij aan bruin, oranje of goud. Ook roze zou jouw heel mooi staan en hierbij geldt; hoe feller hoe beter. Als het buiten heel erg mooi weer is kun je ook all out gaan en een gele kleur pakken. Dit laat jouw blauwe ogen echt stralen.

Grijs

Jij hebt van nature een mysterieuze uitstraling. Dit moet je uiteraard wel een beetje uitbuiten. Kies daarom voor een zilveren mascara. Nu kan men echt niet meer wegkijken.

Groen

Bij groene ogen kun je het beste kiezen voor soortgelijke tinten. Camouflagekleuren accentueren je ogen enorm, maar als je liever wat diepere ogen wilt is dit geen goed plan. Ga in dat geval liever voor de kleur paars.

Bruin

Geluksvogel! Veruit de meeste merken hebben een blauwe mascara in het assortiment en dat is precies jouw kleur! Zijn jouw ogen iets lichter van kleur? Ga dan voor een mooie lichtblauwe kleur. Zijn jouw ogen wat donkerder van kleur zijn kun je beter kiezen voor marineblauw of koningsblauw.

Lees ook: Huh?! Je kunt je oogkleur voorgoed veranderen in maar 20 minuten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: pxhere