Monochrome blond is dé nieuwe trend op haargebied

monochrome blonde

Back to basic!

Bij elk seizoen hoort natuurlijk een andere trend. Zo ook op haargebied. Waar we al eerder de midi flick, de frame cut en de flipped fringe zagen, is dat deze keer monochrome blonde. Haarstylist Nina Naserzare voorspelt dat we in 2023 weer back to basic gaan met deze haartrend.

Monochrome blonde

Ben je he-le-maal klaar met het uitzoeken van de perfecte tinten voor je balayage? Geen zin meer in het bijhouden van je highlights, lowlights, accentplukken of kunstige kleurcreaties in je lokken? Dan zit je met monochrome blonde helemaal goed.

Haarstyliste Nina Naserzare kan het bevestigen: “Monochrome blonde is highlights en balayage als trends aan het vervangen”, vertelt ze aan de Britse Glamour Magazine.

Simpel

Het principe is simpel: het komt erop neer dat je haar in één egale kleur blond wordt geverfd. Highlights en kleurnuances? Daar doen we even niet aan: het is tijd voor simpliciteit om te shinen. Een lightener of bleek is hiervoor de beste keuze, afhankelijk van hoeveel lichter je je lokken wilt maken.

Overigens waarschuwt Naserzare dat het resultaat misschien strak en simpel is, maar het proces vereist nog best wel wat vaardigheden. De verf of de bleek pas je dan wel over je hele haar toe – er moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met de onderliggende kleur en sterkte van je haar. “De inwerktijd moet je afstemmen op je haar om problemen te voorkomen, vooral op fijn haar dat sneller beschadigt raakt”, legt ze uit.

Inspiratie

Natuurlijk zijn we zelf al even op de gram gaan rondkijken, en hebben we een aantal sterke staaltjes hair envy verzameld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dallas Hairstylist (@fabbiehairstudio)

Treat yourself

Eén kleur blond klinkt misschien wat eenzijdig, maar zoals je kunt zien: er zijn een hoop opties. Naserzare legt uit dat je met glossing en toning een hoop uiteenlopende resultaten kunt bereiken. “De gewenste kleurtoon kun je bereiken met glosses, bijvoorbeeld een koelere, icy kant op”, vertelt ze.

Uiteindelijk valt of staat je kleur met de verzorging die je je haar geeft. “Gebruik een shampoo en een conditioner die de kleur beschermt”, geeft Naserzare als tip mee. “De toner kun je bovendien met regelmaat laten bijwerken om de kleur mooi te houden.” Natuurlijk geldt dat beken niet zonder schade is voor je haar. “Doe daarom een keer per week een haarkuur. Zo blijft het ook met blond haar langer mooi”, besluit de haarstyliste.

Lees ook: TikTok-beautytrend: cloud skin zorgt voor een zachte huid

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock