Micellair water: wat is het en hoe gebruik je het?

micellair water

Het wondermiddeltje voor je gezichtsverzorging

Wat ons betreft is micellair water een holy grail als het gaat om gezichtverzorgingsproducten. Of je nu een droge of juist een vette huid hebt: micellair water wil je tussen je skincare-producten hebben staan. We leggen aan je uit wat micellair water is, waarom je dit product aan je routine wil toevoegen en hoe je het product gebruikt. 

Wat is micellair water?

Micellair water is uitgevonden door Jean-Noël Thorel, de Franse oprichter van Bioderma. Omdat kraanwater je gezicht snel uitdroogt, besloot Jean-Noël Thorel een product te ontwikkelen waarmee je je gezicht zowel kunt reinigen als hydrateren. Het is geschikt voor ieder huidtype, maar vooral mensen met een gevoelige huid vinden het product geweldig. Het is een ideaal product voor onderweg, je kunt namelijk je make-up er afhalen zonder dat je het vervolgens hoeft af te spoelen.

Sommige mensen zeggen dat micellair water enkel ‘duur’ water is in een flesje, maar niets is minder waar. Micellair water bestaat namelijk uit zacht water en micelles, dat zijn een soort balletjes olie die zich hechten aan de make-up resten op je huid. Deze micellen werken als een soort kleine magneetjes die vuil, olie en make-up op het huidoppervlak aantrekken. Hierdoor verwijderen ze alles, zonder je huid te strippen, en behouden ze de natuurlijke balans van je huid.

Hoe gebruik je micellair water?

Je gebruikt dit product het beste met watjes. De micellen blijven namelijk aan het watje gehecht wanneer je het over je gezicht haalt en zo al het vuil, olie en make-up verwijdert.

De formule maakt je huid schoon en werkt hydraterend. Je hoeft dus na het gebruiken van het product niet weer je gezicht te wassen. De ingrediënten van micellair water zorgen dat je huid de nodige hydratatie krijgt gedurende de dag of nacht, maar het is altijd nog goed om een dag- of nachtcrème  aan te brengen.

Lees ook: De ideale lichaamsverzorgingsroutine: tips voor een stralende huid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Pexels