Op deze manier kom je erachter of je scheermesje toe is aan vervanging

scheermesje

Nu hoef je je nooit meer af te vragen wanneer jij je scheermesje moet vervangen

Veel dames gebruiken in de zomer vaker een scheermesje dan in andere seizoenen. Wel zo leuk om gladde benen onder dat leuke jurkje te showen. Maar weet je eigenlijk wel wanneer je scheermesje zijn beste tijd heeft gehad? In dit artikel leggen wij je uit hoe je hierachter komt. 

Onder de douche

De meeste vrouwen scheren hun benen als ze onder de douche staan. Omdat dit meestal in je vaste routine zit, vergeet je vaak je ouder mesje te vervangen, wat logisch is. Toch is dit niet bepaald goed voor je huid. Denk maar eens goed na: je benen scheren met een bot en versleten scheermes. Niet echt een fijne gedachte, toch?

Irritaties

Als je jouw scheermesje laat rondslingeren wordt hij al heel snel vies en bot, zeker op een vochtige plek als de douche. Dit komt met name door alle dode huidcellen, scheerschuim, haartjes en bacteriën. Doordat je scheermesje hierdoor snel vies en bot wordt, kan je tijdens het scheren al snel last krijgen van wondjes en irritaties. Dit komt doordat een bot scheermes minder goed snijdt, waardoor je meerdere keren over de haartjes moet gaan om alles te verwijderen. En daar wordt natuurlijk niemand blij van.

Bot

Als je merkt dat het scheren wat lastiger gaat, dan is de oorzaak hiervan hoogstwaarschijnlijk dat je scheermesje bot is. Ook wanneer de gelkussentjes (geheel) versleten zijn of wanneer de mesjes heel erg vies zijn, is het de hoogste tijd om je oude scheermesje te vervangen. Koop je altijd wegwerpscheermesjes? Dan moet je rekening houden dat deze mesjes al na vijf scheerbeurten weggegooid moeten worden.

Droge plek

Nog een tip om ervoor te zorgen dat je scheermesje langer meegaat, is om het te bewaren op een droge plek en dus niet in de douche. Het is ook erg belangrijk om na een scheerbeurt je scheermesje goed schoon en droog te maken. Doe dit bijvoorbeeld met een haardroger of leg het mesje ondersteboven op de verwarming. Maak je scheermesje niet droog met een handdoek! Zo wordt je mesje alleen nog maar botter. Daarnaast is het ook handig om je mesje schoon te maken met ontsmettingsalcohol. Zo dood je meteen alle bacteriën.

Lees ook: Dit is waarom je donkere oksels kunt krijgen na het scheren 

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels