Net zo lang als rapunzel: zó laat je je haar heel lang groeien!

tips

Met deze trucjes groeit je haar oneindig lang!

Elke vrouw droomt er weleens van: mooi, verzorgd en lang haar. De een is gezegend met mooie, lange lokken en bij de ander wil het maar niet groeien. Toch bestaat er een aantal trucjes om zelfs de meest lastige haren tóch te kunnen laten groeien. Je moet alleen weten wat je precies wel én wat je juist niet moet doen.

We geven je in ieder geval alvast een goede reden om je haar een keer met cola te wassen.

Naar de kapper
Laten we een ding voorop stellen: om lang haar te kweken moet je gewoon echt wat geduld hebben. Om je haar een zetje in de goede richting te geven kun je wel wat vaker een afspraak bij je vaste kapper te maken. Klinkt tegenstrijdig, niet? Dat is het ook, maar wanneer je regelmatig je huurpunten bij laat knippen zal je haar gezonder blijven en niet verder splijten. Er wordt aangeraden om elke 10 à 12 weken naar de kapper te gaan en ongeveer een halve centimeter per keer af te laten knippen, zodat je haarpunten mooi blijven.

Douchebeurt
Elke keer je haar wassen als je onder de douche staat? Nergens voor nodig! Eén of twee keer per week is genoeg. Shampoo zorgt er namelijk voor dat je haar wel lekker schoon wordt, maar verwijdert daarmee ook de natuurlijke oliën die het haar juist gezond houden. Conditioner daarentegen kun je wél het beste gebruiken tijdens een haar-wasbeurt. Conditioners beschermen het haar en helpen het te herstellen. En de laatste ultieme tip voor langer haar: sluit je douchebeurt af met een koude straal. Dit zorgt er namelijk voor dat de buitenste laag van je haar zachter wordt, wat vochtverlies en schade door hitte tegengaat. Daarnaast wordt de doorbloeding in de hoofdhuid beter gestimuleerd. Een paar minuten onder de koude douche is al voldoende.

Verzorging
Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe je je haar het beste kan borstelen. Deze dingen moet je dus absoluut niet doen, zeker niet als je je haar lang wil laten groeien. Heb je een katoenen kussensloop? Ruil deze in voor een satijnen kussensloop. Waarom? Het is een stuk zachter en zorgt voor minder frictie met je haar. Wakker worden zónder oneindig veel knopen, wie wil dat nou niet? Wikkel tenslotte je haar na het douchen nooit in een zware handdoek. Je haar zit vast in alle geweven vezels van de handdoek en wanneer deze te strak op je hoofd zit kan dit ervoor zorgen dat je haren afbreken. Kies in plaats daarvan voor een superdunne én zachte microvezel handdoek.

Lees ook: Doe dit ingrediënt in je nagellak en je krijgt supersterke nagels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels