‘De beste vriendin van mijn man biechtte op dat ze gevoelens voor hem heeft’

 vriendin

‘Ik wil écht niks met haar te maken hebben’

Marit* is al drie jaar en vijf maanden samen met haar man. Haar man is altijd goed bevriend geweest met een andere vrouw, Laura. Hij kent haar al sinds de middelbare school en Marit heeft hier altijd vrede mee gehad. Hun relatie is altijd zonder problemen verlopen, tot de week voor hun huwelijk. In dit Reddit verhaal vraagt Marit om advies.

Gewoon vrienden

”Ik heb nooit problemen gehad met Laura,” begint Marit haar verhaal. ”Het was altijd heel erg duidelijk dat mijn man en zij gewoon vrienden waren. En Laura had ook gewoon een relatie met een leuke jongen.” Marit maakte zich dan ook nooit zorgen en voelde geen jaloezie. ”Ik kon eigenlijk best goed opschieten met Laura, en we spraken regelmatig af,” vervolgt Marit.

Marit laat weten dat ze meer dan drie jaar samen is met haar partner, maar dat ze pas sinds kort zijn getrouwd. Een week voordat ze met haar man in het huwelijksbootje stapte, kreeg ze echter een bijzondere boodschap van hem. “Hij vertelde dat Laura had opgebiecht dat zij gevoelens voor hem had ontwikkeld, en dat ze hem probeerde te overtuigen om niet met mij te trouwen. Ze had het zelfs uitgemaakt met haar vriend!”

Verjaardag

”Gelukkig waren mijn man en ik het erover eens om haar uit ons leven te verwijderen. We nodigden haar dus niet uit op onze bruiloft en hebben haar sindsdien ook niet meer gezien of gesproken,” vertelt Marit.

”Gisteren was de dertigste verjaardag van mijn man. Hij wilde gewoon een gezellig etentje met zijn familie en vrienden, dus dat hebben we ook gedaan. We zaten allemaal te genieten van ons eten, toen Laura uit het niets bij onze tafel stond. Ze stond aan onze tafel en vertelde ons dat ze zich niet wou opdringen en dat ze in haar eentje aan het eten was, totdat ze ons zag. Vervolgens wenste ze mijn man een fijne verjaardag, en ik hoopte dat ze meteen weer weg zou gaan.” Toch was dat niet helemaal het geval.

Geïrriteerd

”Mijn man vroeg opeens of ze bij ons aan de tafel wil zitten,” vervolgt Marit. ”Ik kijk mijn man geïrriteerd aan en ik vroeg me oprecht af wat hij in hemelsnaam aan het doen was?!” Marit deelt dat ze zich zichtbaar ongemakkelijk én geïrriteerd voelde. ”Ik stond op en zei tegen Laura dat ze wel op mijn plek mocht gaan zitten.” Boos liep Marit naar buiten en nam ze een taxi naar huis. ”Ik wil écht niks met haar te maken hebben,” schrijft ze.

Discussie

”Toen mijn man na twee uur thuiskwam, begon hij meteen een discussie. Hij zei dat ik overdreven en onvolwassen reageerde. Ik vroeg hem waarom hij Laura aan tafel vroeg, omdat ik dacht dat we op dezelfde golflengte zaten.” Haar man vertelde vervolgens dat hij alleen maar aardig wilde zijn en dat hij niet dacht dat het een probleem was, omdat het lang geleden was dat hij haar had gezien. ‘Ze heeft waarschijnlijk niet eens meer gevoelens voor me,’ vertelde hij Marit. ”Mijn man was erg boos op me en vertelde me dat ik zijn hele verjaardag had verpest.”

”Ik ben nog steeds van streek over de hele gebeurtenis. Maar ik denk niet dat ik per se degene ben die fout zat; deze vrouw probeerde letterlijk mijn partner te stelen! Wat moet ik doen?” Vind jij dat Marit haar excuses moet aanbieden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwrabdayso. 

Lees ook: ‘Mijn beste vriendin vertelde mijn echtgenoot dat ik vreemd ben gegaan’ 

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels