Op deze plekken moet je je make-up nóóit bewaren

Make-up schoon

Dit kun je beter niet met je make-up doen!

Hoewel de winkels er gewoon vol mee liggen, kan het soms nog verdomd lastig zijn om de juiste mascara te vinden. Wanneer we ‘m dan hebben gevonden, zijn we er zuinig op. Tenminste. We dénken dat we er zuinig op zijn. Bewaar jij je make-up op een van deze plekken? Dan kun je beter een andere bewaarplek zoeken…

Menig vrouw voorziet haar gezicht weleens van een (bescheiden) make-upje. Behandel je je make-up goed, dan kan het heel lang meegaan. Wie zuinig wil zijn op haar make-up, doet er goed aan om het in ieder geval niet op de volgende plekken te bewaren:

  • De badkamer. Deze kamer in huis ligt waarschijnlijk het meest voor de hand om je make-up te bewaren. Wanneer je onder de douche vandaan stapt kun je zo immers meteen je gezicht poederen, maar make-up doet het niet al te best in je badkamer. Door de temperatuurschommeling en de hoge luchtvochtigheid wordt je make-up zo een verzamelplek voor bacteriën.
  • In de koelkast. Soms wordt aangeraden om een bepaalde crèmes in de koelkast te bewaren, maar de rest van je make-up kun je hier beter niet bewaren. De kou van de koelkast kan de consistentie van de make-up verpesten. Dit maakt bijvoorbeeld foundation minder goed smeerbaar en droogt mascara uit.
  • In de auto. Even snel je lippen voorzien van een lipgloss voordat je uit de auto stapt, is voor velen vaste prik. Alleen moet je je make-up daarna niet nonchalant in het dashboardkastje gooien. In de auto kan het ook erg warm worden waardoor je favoriete make-up kan smelten. Wanneer het daarna weer warmer wordt, verandert het van textuur en consistentie.
  • Bij de verwarming. We willen het overduidelijk niet benadrukken: maar houd je make-up uit de buurt van de verwarming. Wederom loop je ook hier de kans dat je make-up smelt. Droogt het daarna weer op, dan heeft het een andere structuur dan daarvoor en kun je het minder goed gebruiken.

Bron: HLN | Beeld: Unsplash