Last van statisch haar met dit koude weer? Wij hebben de oplossing

statisch haar

Aha!

Nu het weer kouder is, kun je wellicht merken dat je haar een stuk statischer is dan normaal. Heel irritant natuurlijk, maar gelukkig zijn er een aantal oplossingen om statisch haar te voorkomen. Wij zetten ze voor je op een rij. 

Statisch haar

Je vraagt je natuurlijk als eerste af hoe het komt dat ons haar statisch wordt wanneer het kouder wordt. Enne, heel eerlijk: wij hebben ook geen idee. Maar wanneer het aan komt op het bestrijden ervan, weten wij precies wat je moet doen. Scheelt je toch weer wat zoekwerk. Wij vertellen je daarom precies wat je moet doen wanneer jij last hebt van statisch haar in de winter.

Je haar minder wassen

Allereerst is het verstandig om te wachten met je haar wassen. Wanneer jij je haren wast, is de kans groot dat je hoofdhuid erg droog wordt. Statisch haar reageert hier juist heel erg goed op, waardoor je met koud weer heel wat verdwaalde haren ziet ronddwarrelen. Wanneer jij je haar dus eventjes niet wast, wordt het vettiger, wat dan weer resulteert in minder statisch haar.

Haarlak is de key

Hoewel je haar van haarlak waarschijnlijk een beetje stroef wordt, is het wel de holy grail als het aankomt op statisch haar. Ben jij dus van plan om de deur uit te gaan? Vergeet dan niet om wat haarlak op je haar te sprayen. Side note: gebruik niet té veel. Je wil natuurlijk niet dat je haar geen kant meer op kan gaan.

Water doet wonderen

En als laatste kan je altijd je haar nog wat nat maken voordat jij weggaat. Klinkt misschien een beetje stom, maar het helpt wel degelijk. Grote kans dat je haar niet statisch wordt wanneer jij een stap naar buiten zet.

Lees ook: Goed nieuws voor Echte Gooische Moeder Bo Wilkes: ‘HPV-vrij’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Adobe Stock