Op deze tijden moet je juist niet eten om af te vallen, zo beweert onderzoek

afvallen

Wil je afvallen? Eet dan niet op de volgende tijden

Twee liter water per dag drinken, minimaal een half uur per dag bewegen en ‘nee’ zeggen tegen die zelfgebakken taart die een collega heeft meegenomen. Als je wat pondjes wilt verliezen moet je discipline hebben. Wat ook kan helpen? Eten op de volgende tijden vermijden.

Impact gewichtsverlies

Uit onderzoek blijkt dat er een aantal tijden is waarop je beter niet kunt eten als je wilt afvallen, zo meldt Woman and Home. Er zijn blijkbaar drie tijden die worden gezien als ‘gevaarlijke tijden’. Deze momenten van de dag kunnen je gewichtsverlies negatief beïnvloeden.

Tijden

Volgens het onderzoek gaat het om de tijden 11:01 uur, 15:14 uur en 21:31 uur. Het onderzoek beweert dat mensen op deze tijden tot wel 750 calorieën meer kunnen eten. Dit zijn namelijk de tijden waarop mensen snacken, terwijl ze de energie eigenlijk niet nodig hebben.

Kleine snacks

Diëtist Susie Burrell vertelt dat je een onnodige calorie-inname kunt voorkomen door een paar kleine aanpassingen te maken. “Neem de controle over deze risicovolle eettijden door voor 10:30 uur een kleine snack te plannen om te voorkomen dat je vlak voor de lunch erge honger hebt”, vertelt de diëtist aan The Sun.

De ideale snack

Volgens Burrell bevat de ideale snack tussen de 100 en 200 calorieën en 5 tot 10 gram proteïne. Dit houdt het hongergevoel in toom tot de lunch. “Een goede optie is een kleine koffie met 100 gram Griekse yoghurt en wat bessen. Ook kun je kiezen voor volkoren crackers met een plakje kaas.”

De zoete trek

Heb je het avondeten al achter de kiezen en heb je zin in wat zoets? Dan kun je best een kleine portie sobertijs nemen of een paar stukjes donkere chocolade, aldus de diëtist.

Lees ook: Wist je dat er 11 soorten honger bestaan? Dit is wat je erover moet weten

Bron: Woman and Home | Beeld: Unsplash