Rond dit tijdstip naar bed gaan maakt je volgens onderzoek het knapst

tijdstip bed

Een schoonheidsslaapje bestaat dus echt

Sluit jij je ogen pas vaak na twaalven, terwijl je wekker om zeven uur weer afgaat? Grote kans dat je dit – net als wij – de normaalste zaak van de wereld vindt. Onder het motto ‘die uurtjes haal ik in het weekend wel weer in’ komen we de week door – en dat gaat ons allen prima af. Een paar wallen en zwarte kringen onder onze ogen? Tja, dat nemen we maar voor lief. Tot aan vandaag: want uit onderzoek blijkt dat je een stuk knapper wakker wordt als je rond dit tijdstip gaat slapen.

We weten alleen niet of dit elke dag gaat lukken.

Onderzoek

Uit een onderzoek van Sealy UK, ‘s werelds nummer één beddenmerk, blijkt dat er een link bestaat tussen een goede nachtrust en een verbeterd uiterlijk. Uit dit onderzoek bleek dat meer dan de helft van de testpersonen een positieve verandering in het uiterlijk merkte, nadat zij een goede nachtrust had gehad.

Tijdstip

Uit het onderzoek bleek dat je elke nacht gemiddeld 9 uur en 10 minuten moet slapen om daadwerkelijk verschil in je uiterlijk  te merken. De testpersonen kregen na deze flinke nacht met slaap een helderdere huid, een betere teint en een witter oogwit. Allemaal leuk en aardig, maar dit betekent dat je je ogen om 21:45 moet sluiten, zodat je om 06:55 uitgerust – en bloedknap – weer wakker wordt.

Knapper

Naast het testen van de hoeveelheid slaap, werd ook aan de testpersonen gevraagd van welk ander ‘hulpmiddel’ je het knapst voor de dag komt. Hieruit bleek dat slaap niet op nummer één, maar op nummer twee stond. Met stipt op nummer één kozen zowel de mannen en vrouwen voor het juiste dieet. Gezonde voeding doet volgens de testpersonen veel goeds voor je uiterlijk. Daarnaast kwamen ook dingen als make-up en sporten naar voren.

Lees ook: De taille van je dromen: zo krijg je een slanke taille zonder af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Unsplash