Kaasliefhebbers verzamelen: deze kaas adventskalender wil je hebben

kaas adventskalender

Elke dag genieten van een blokje kaas

Waan jij je even in de hemel bij het eten van een blokje oude kaas? Of bloei jij helemaal op bij het zien van een flinke kaasplank? Het is duidelijk: je bent net zo’n kaas freak als wij. Wij kunnen beamen dat een blokje kaas per dag ons een beter mens maakt. Hoe we dit oplossen? Juist, met een heuse kaas adventskalender.

Dat betekent – hou je vast – 24 verschillende soorten kazen.

Genieten

De adventskalender telt uiteraard 24 vakjes, waar achter elk vakje een heerlijk kaasje verscholen zit. Foodblogger Annem Hobsom bedacht de adventskalender in 2016. De blogger vond dat er te veel adventskalenders met chocolade bestonden. Met de hashtag #CheeseNotChoc kwam Hobsom erachter dat zij niet de enige was die hiervan baalde. De foodblogger bedacht een kaas adventskalender. Fantastisch, toch?

Tripje

Een kleine sidenote: de kaas adventskalender is helaas niet in Nederland te koop. Om deze topper te bemachtigen dien je namelijk een retourtje richting het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk te boeken. Aangezien je alleen daar de enige echte ‘Cheese Advent Calendar’ kunt kopen. Misschien kan je er gelijk een leuk kersttripje van maken?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

…and I’m super excited to announce the world’s first Cheese Cracker! 🧀

Een bericht gedeeld door Annem Hobson (@sowrongitsnom) op

Lees ook: Toetje van je dromen: truffelkruidnoten-tiramisu met Licor 43 orochata

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: fem-fem | Beeld: Unsplash