11 tips voor dikker en voller haar

tips dikker voller haar

Zo krijg je met dun en futloos haar meer volume

Niemand wil dun, futloos en slap haar, dus we begrijpen waarom je een beetje jaloers bent als je die vrouw tegenkomt met de onmogelijk dikke en weelderige lokken. Geloof ons, dat kan jij ook zijn. Volg deze tips en trucs rechtstreeks van de professionals en wetenschappers van het Good Housekeeping Institute Beauty Lab om het volle, volumineuze haar van je dromen te krijgen.

1. Kies een verdikkende shampoo en conditioner

Als je geen dure haarextensies wilt of niet met haarsupplementen wilt experimenteren, is er altijd de makkelijke en goedkopere oplossing: het gebruiken van een verdikkende of volume gevende shampoo en conditioner. “Shampoos en conditioners met het label volumineus of verdikkend bevatten meestal minder verzorgende ingrediënten, dus ze verzwaren het haar niet”, zegt GH Beauty Lab-chemicus Danusia Wnek. Ze vormen een goede basis (maar geen vervanging) voor stylingsproducten. Gebruik de bij elkaar passende shampoo en conditioner voor de beste resultaten.

2. Knip haar tot de schouders of net erboven

Hoewel ‘langer’ en ‘dikker’ haar soms door elkaar worden gehaald, zijn ze in werkelijkheid totaal verschillend. “Als je dun haar hebt, kies dan voor een kapsel van korte tot middellange lengte”, adviseert Nick Penna, eigenaar en hoofdstylist van SalonCapri. “Vaak kan dun of fijn haar dat erg lang is er vezelig en zelfs dunner uitzien omdat het door de lengte wordt verzwaard.”

3. Gebruik droogshampoo voor meer volume

Droogshampoo is een van de moderne wonderen van de schoonheidswereld, maar het doet meer dan je vuile lokken er schoon uit laten zien. Door een beetje droge shampoo langs je haarwortels te spuiten, krijg je direct een volumeboost. “Droogshampoo bevat vaak poeders zoals zetmeel en mineralen om de wrijving tussen de strengen te vergroten en olie te absorberen, wat volume creëert”, zegt Wnek.

4. Investeer in haarextensies

Indien aangebracht door een professional, zijn haarextensies een effectieve, natuurlijk ogende manier om je haar dikker te laten lijken – zolang je maar naar een doorgewinterde stylist gaat die natuurlijk veel ervaring heeft met het zetten van extensions. Wellicht het enige grote nadeel van haarextensies: het prijskaartje. Volgens experts kan een set extensions, vooral die van mensenhaar variëren tussen de €250 en €1.000 euro.

5. Houd je haar gezond

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar mooi haar krijgen is bijna onmogelijk als je het constant beschadigt. “Als vrouwen dikker haar willen, moeten ze het gebruik van hete styling-apparaten tot een minimum beperken en niet teveel conditioner gebruiken onder de douche”, zegt Toth. Door voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van hittebeschermende spray en je haar niet te veel te wassen, kan het er na verloop van tijd ook dikker en sterker uitzien. En probeer het stylen van je haar met een stijl- en/of krultang zoveel mogelijk te beperken.

Lees verder op de volgende pagina welke tips je nog meer kunt toepassen voor voller en dikker haar.

Pagina 1/2