6 tips tegen ladders in je panty

panty
Nooit meer ladders in je panty

Hoe irritant is het als je ’s ochtends een panty aantrekt, hem ophijst en je hoort dat kenmerkende geluid: ‘Kgggg’, een ladder! Haastig ga je op zoek naar een andere exemplaar dat er nog wel degelijk uitziet en mentaal zet je het woord ‘panty’s’ alweer op je boodschappenlijstje. Het maakt niet uit hoe duur, dik of dun de panty is, op een gegeven moment komen er nu eenmaal ladders in. Gelukkig kun je dat met deze zes tips verhelpen!

Panty’s zonder ladders een ideaalbeeld?

1. Mag het een onsje meer zijn?

Je in een te kleine maat wurmen is nooit een goed idee, maar met panty’s is het sowieso beter om een grotere maat te pakken. Zo hoef je niet zo hard te trekken en te sjorren om hem aan te krijgen, waardoor er minder gauw ladders in komen. Draag je normaal maat M? Ga dan gerust voor een XL, een panty is niet zo gauw te groot.

2. Aantal denier

Op het pakje van de panty staat het aantal denier. Hoe hoger het getal, hoe donkerder de panty. 100 denier is bijvoorbeeld een écht zwarte, terwijl 20 heel licht is. Vind je ladders vervelend? Kies dan een iets hogere denier.

3. Aandoen

Als je de panty aandoet moet je met een paar dingen rekening houden. Lange nagels kunnen de panty snel beschadigen, dus wees er voorzichtig mee. Doe ook je ringen even af, voordat je het weet blijft deze haken en ontstaat er een ladder. Rol de panty op en rol hem voorzichtig om je been. Probeer dus niet te trekken en te hijsen!

4. Wassen

Heeft je panty het overleefd? Na een dag of twee gedragen te zijn moet deze weleens gewassen worden. Eigenlijk moet dit met de hand, maar wie heeft daar nou tijd voor? Doe de panty in een waszakje en was hem op een lage temperatuur met een programma voor fijne was. Hang de panty niet op, maar leg hem plat om te drogen. Doe hem ook niet in de droger!

5. Vriezer

Om ladders te voorkomen kun je een natte panty in een plastic zakje stoppen en hem een nachtje in de vriezer leggen. Haal uit de vriezer, laat opdrogen en trek hem aan. De vezels zijn nu veel sterker geworden en je panty laddert minder.

6. Blanke lak

Heb je toch een klein gaatje gemaakt, door bijvoorbeeld een ring of een scherp randje aan de tafel? Dek dit gaatje dan af met een beetje blanke nagellak, zo kan deze niet verder gaan ladderen.

Lees ook: Waarom hebben jassen drukknopen met lusjes op de schouders?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pixabay