Dit is waarom je je haar niet te vaak in een knot moet dragen

knot

Ook je haar in een staart dragen kan funest zijn

Heb jij lang haar en wil je het ook graag lang houden? Dan steek je hier helaas zelf een stokje voor als je je haar regelmatig in een staart hebt of in een knot draagt. Dit is wel het laatste wat je moet doen als je je haar in topconditie wilt houden.

Het is een van de meestvoorkomende haarfouten.

Vast dragen

Als je haar ook maar een beetje in de weg zit, bijvoorbeeld tijdens het sporten of wanneer je bezig bent met het avondeten, is het wel zo makkelijk om je haar even vast te maken. Zo kunnen er geen haren in het eten komen en tijdens het sporten belemmert je haardos je zicht niet. Ook overdag vinden velen het makkelijk om hun haar vast te dragen, maar dit is helemaal niet zo heel verstandig.

Haarfollikels

Het klinkt zo onschuldig: je haar in een paardenstaart dragen of een knot op je hoofd draaien. Echter saboteer je hiermee je eigen haar, zo legt Eliut Rivera van Eliut Salon uit aan HLN. “Door je haar altijd in een knot te dragen breekt het veel sneller”, aldus de specialist. “Bovendien komt er zo veel te veel druk op haarwortels te staan waardoor de haarfollikels beschadigd kunnen raken.”

Tractie Alopecia

Haarfollikels is iets waar je erg zuinig op moet zijn. Beschadigen ze namelijk te veel? Dan kan je haar uitvallen. In kappersland is er zelfs een naam voor: ‘Tractie alopecia’, oftewel haaruitval als gevolg van het extreem straktrekken van de haren. Heb je je haar een dag in een staart gehad? Dan heeft je haar er veel baat bij als je het de volgende dag los draagt of draag een leuke knip in je haar die niet te strak zit.

Lees ook: Zeven manieren om je haar sneller lang te laten groeien

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels