Met dit snelle trucje check je of je haar gezond is

Binnen een paar seconden ben je erachter of je haar gezond is

Er in de kappersstoel pas achterkomen dat je haar ongezonder is dan je dacht, kan een flinke domper zijn. Met name wanneer de schaar dan een stuk hoger in je lokken wordt gezet dan je eigenlijk wilde. Gelukkig kun je nu zelf checken of je haar gezond is én je kunt er wat aan doen als dat niet het geval blijkt te zijn.

Het enige wat je nodig hebt voor deze test is een glas water.

Trucje

We gaan er niet omheen draaien, dus vul en glas met water en laat een pluk van je haar in het glas zakken. Er kunnen nu twee dingen gebeuren: je haar zinkt vrijwel meteen naar de bodem of je haar blijft drijven. Gebeurt dat laatste? Dan hebben we goed nieuws: je haar is gezond. Wanneer je haar wel naar de bodem zinkt, is je haar helaas beschadigd. Maar gelukkig valt daar ook wat aan te doen.

Herstellen

Wanneer je lok meteen naar de bodem van het glas zinkt, houdt dat in dat je haar droog is en dan heeft je haar meer ruimte om water te absorberen. Haar dat gezond is heeft deze eigenschap niet, want het houdt van nature al vocht vast waardoor het water in het glas niet opgenomen wordt. Blijkt jouw haar droog te zijn? Dan kun je je lokken verzorgen door shampoo te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor droog en beschadigd haar. Ook een conditioner kan ervoor zorgen dat je haar minder droog wordt. Daarnaast is toch ook dat regelmatige bezoekje aan de kapper belangrijk om je haar gezond te houden.

Lees ook: Kokosolie voor glanzende lokken? Dit doet het voor je en zo gebruik je het!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pexels