De waarheid achter make-up doekjes: dit heb je nog nooit geweten

make-up doekjes

Zijn make-up doekjes wel zo goed voor je huid?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dagelijks je huid goed schoon te maken. Je make-up en de schadelijke stoffen in de buitenlucht kunnen je huid veel schade toebrengen. Het reinigen van je gezicht voordat je gaat slapen zou dan ook in je vaste routine moeten zitten. 

Maar zijn make-up doekjes de juiste keuze om je gezicht mee te reinigen? Dit is de harde waarheid.

Chemicaliën

Hoewel je denkt dat make-up doekjes een makkelijke en snelle manier zijn om je gezicht te reinigen is dit toch niet de beste manier. Naar verluidt veroorzaken de makkelijke doekjes sneller puistjes en rimpels. Daar wordt natuurlijk niemand blij van. Volgens Isabella Loneragan van The Dermal Diary zouden make-up doekjes vol zitten met chemicaliën en hebben daardoor niet het gewenste effect op de huid.

Uitslag, eczeem en ontstekingen

Isabella Loneragan legt uit: “Met een normale cleaner maak je je gezicht onder de douche schoon en was je het product daarna af met warm water. Met reinigingsdoekjes veeg je de viezigheid van je gezicht af maar laat je de chemicaliën die de doekjes bevatten weer achter. Dit kan uiteindelijk zorgen voor een gevoelige- en droge huid en kan uitslag, eczeem en ontstekingen veroorzaken.”

Alternatief

Slechts 50 procent van de make-up zou je met een make-up doekje kunnen verwijderen volgens Isabella. Je gezicht wordt daarom nooit helemaal schoon. Wat kun je dan het beste doen als je echt niets in huis hebt om je make-up mee te verwijderen? “Ga in ieder geval nooit met make-up op slapen. Dit zorgt voor nog meer narigheid dan het verwijderen met make-up doekjes. Ook al zitten deze vol met chemicaliën”, aldus Loneragan. Er wordt wel benadrukt dat je dit het beste zo min mogelijk zou moeten doen en alleen als reserve reiniger te gebruiken.

Lees ook: Groen haar door het zwembadwater? Zo voorkom je het én zo los je het op

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: Grazia | Beeld: videostill