Handig: zo maak je je vale zwarte jurk weer pikzwart!

zwarte jurk
Het is een fluitje van een cent

Wanneer je een oogstrelende zwarte jurk hebt bemachtigd, wil je uiteraard dat je na een paar wasbeurten nog steeds kunt pronken in een gitzwarte jurk. Helaas is dit voor velen een droomscenario en hijsen zij zich na een paar maanden in een vale zware jurk. Je hoeft heus niet meteen en nieuwe zwarte jurk te kopen, want we hebben een heel handige truc voor je.

Wanneer je favoriete little black dress is veranderd in een grauwig gedrocht hoef je nog niet meteen te denken dat je jurk reddeloos verloren is. Met behulp van twee koppen zwarte koffie los jij je probleem zo op. Deze truc is bovendien makkelijk en budgetproof.

Wat moet je doen?
Leg je zwarte kleding in de wasmachine (leg er absoluut geen andere kleuren bij) en gier er twee koppen zwarte koffie bij. Zorg ervoor dat de koffie lekker sterk is zodat-ie erg donker is. Zet het spoelprogramma aan en je zal zien dat je kleding weer uit de machine komt als nieuw. De koffie werkt als een soort natuurlijke kledingverf. Lichte stoffen worden er bruin van, maar bij zwarte stof wordt de donkere kleur versterkt.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels