Handig! Door deze TikTok-hack blijft je foundation de hele dag zitten

foundation hack

Zo kom je de warme zomerdagen wel door

Van speciale dansjes en beautyhacks tot het showen van je goedkoopste designeraankoop, elke week gaat er wel weer iets anders viral op TikTok. Momenteel houdt deze foundation-hack het internet in zijn greep.

Beautyroutine

Met de zomer voor de deur wordt het tijd om eens na te denken over je beautyroutine tijdens warme dagen. Een groot deel van de vrouwen kiest er namelijk voor om in de zomer minder tot (bijna) geen make-up te dragen, maar toch voelt dat kleine basislaagje voor sommige vrouwen echt als een must. De vraag luidt: hoe draag je foundation tijdens de warme zomerdagen?

Irritaties

Wat in ieder geval een feit is, is dat we in de zomer meer zweten door de hogere temperaturen. Met een dikke laag foundation op je gezicht ga je dat al snel merken. Je gezicht voelt sneller warm aan en de foundation zal door opkomend zweet er al gauw minder mooi uitzien. Sterker nog: je kunt zelfs een rode of geïrriteerde huid krijgen van het dragen van foundation in de zomer. Daarom kiezen veel vrouwen voor minder make-up tijdens dit seizoen.

Hack

Veel vrouwen gebruiken tijdens de hete dagen alleen de basics, zoals een BB cream, een likje mascara en eventueel wat concealer. Dankzij de hoeveelheid zonnige dagen is de kans groot dat je na een aantal weken al een kleurtje hebt gekregen. Hierdoor heb je over het algemeen minder foundation nodig om hetzelfde effect te bereiken. Toch snappen we dat het soms fijn is om foundation te dragen. TikTok comes to te rescue! Hoe je ervoor zorgt dat je foundation toch goed blijft zitten? Het is heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is eerst een beetje transparante poeder aan te brengen en daarna pas je foundation. Normaal breng je die poeder pas op het laatst aan, maar door dit als eerst te doen geeft het een ander effect. Ideaal!

@goldenbeauty_xoMakeup Hack Of The Day ##makeuphacks ##makeuphack ##beautytips ##fyp ##foryoupage ##makeuptipstiktok ##beautyhack♬ original sound – Jarida🖤

Lees ook: Met dit bijzondere trucje lijken je wenkbrauwen een stuk voller

Bron: Grazia, NSMBL | Beeld: Unsplash