Dit is waarom vrouwen sneller rimpels krijgen dan mannen

rimpels mannen vrouwen

Het is zo oneerlijk!

Vergelijk je rimpels eens met een man van dezelfde leeftijd. Zie je verschil? Grote kans van wel. Natuurlijk is het niet voor iedereen gelijk hoeveel, wanneer en waar de rimpels zich op het gezicht bevinden. Toch is er één overeenkomst: vrouwen krijgen dubbel zo snel rimpels als mannen. Nog erger: vóór je vijftigste gaat het dubbel zo snel en na je vijftigste zelfs drie keer zo snel!

Schaf die anti-rimpelcrème maar aan.

Onderzoek

Dit feitje komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Onderzoekers aan de universiteit van Wenen hebben 88 mannen en vrouwen van verschillende leeftijden onder de loep genomen. Uit dit onderzoek bleek dat bijna bij alle vrouwen van het onderzoek vanaf hun vijftigste jaar rimpels op het gezicht verschenen. Deze rimpels waren veel zichtbaarder dan bij mannen. Opvallend!

Menopauze

De grote vraag: hoe komt dit? Volgens de onderzoekers is vijftig jaar de gemiddelde leeftijd waarop de menopauze (ook wel: de laatste menstruatie) begint. Dit moet volgens de onderzoekers dan ook dé reden zijn waarom vrouwen sneller rimpels krijgen. Voor en tijdens de laatste menstruatie wordt er namelijk een hoop minder oestrogeen aangemaakt door je lichaam. Oestrogeen is een hormoon dat zorgt voor een stralende huid. En onder deze ‘stralende huid’ valt ook de productie van collageen, dat voor de elasticiteit van de huid zorgt. Minder oestrogeen, betekent dus dat je strakke huid in een heel snel tempo wat minder strak wordt.

Mannen

Aangezien mannen geen overgang of menopauze kennen, hebben zij geen plotselinge dip in de aanmaak van hormonen. Wel zullen mannen ook verouderen. Zo krijgen ze uiteindelijk ook rimpels, een groeiende neus en groter wordende oren. Daarnaast verslapt ook de huid van een man, maar alleen wat minder snel dan bij vrouwen. Oneerlijk!

Lees ook: Slaap jij al met een satijnen kussensloop? Dit zijn de voordelen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash