Wimperextensions: dit moet je weten voordat je eraan begint 

wimperextensions

Is het wel zo ideaal als het lijkt?

Het lijkt dé ideale oplossing: wimperextensions. Je wordt ’s ochtends wakker met volle, gekrulde wimpers en kunt zo de deur uitstappen. Geen gedoe meer met wimperkrullers en mascara in de vroege ochtend, wat wil je nog meer? Toch is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je aan wimperextensions begint. Wij vertellen je alles wat je moet weten. 

Wimpers kunnen afbreken

We vallen maar meteen met de deur in huis: van wimperextensions kunnen je eigen wimpers afbreken. De extensions worden namelijk heel dicht op je eigen wimperhaartjes geplaatst. Doordat het gewicht van de extensions op je eigen wimperhaartjes drukt, kan het gebeuren dat ze afbreken. Gelukkig gebeurt dit niet altijd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om zo min mogelijk aan de wimpers te trekken en niet in je ogen te wrijven.

Goede verzorging

Het is belangrijk om de wimperextensions goed te verzorgen. De wimperhaartjes die geplaatst worden, zijn dik en worden dicht op elkaar geplaatst. Je moet je oogleden dus extra goed schoonhouden, om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen tussen de haartjes. Hiervoor kun je producten gebruiken die speciaal voor wimperextensions zijn ontwikkeld. Niet elke make-up remover is namelijk geschikt voor extensions. Sommige producten (op oliebasis) kunnen de wimpers aantasten, waardoor de wimpers verzwakken.

Extensions vallen uit

Als de wimperextensions net gezet zijn, kun je er volop van genieten en heb je er – op het schoonmaken na – weinig werk van. Na verloop van tijd zul je merken dat er wimpers uitvallen. Niks om je zorgen over te maken, dit is namelijk heel normaal. Vervelend is het wel, want je ziet op een gegeven moment gaten tussen de wimpers ontstaan, waardoor de verdeling niet meer in evenwicht is. Dit kan er een beetje gek uitzien, maar het is gelukkig eenvoudig op te lossen door de set te laten aanvullen.

Je went eraan

Als je een langere tijd wimperextensions draagt, zul je eraan gaan wennen. Niet alleen aan het opstaan met een volle bos wimpers, maar ook aan de look bij je zelf. Logisch natuurlijk en ook helemaal niet erg, maar het gevolg is wel dat je je erg kaal zult voelen zonder extensions. Hierdoor is de kans groot dat je de wimpers blijft laten opvullen. Op zichzelf geen probleem, maar op de langere termijn kan dit effect hebben op de gezondheid van je wimpers. En het is natuurlijk een kleine aanslag op je portemonnee.

Verschillende soorten

Wimperextensions zijn er in allerlei soorten en maten. De extensions verschillen in lengte, krul en volheid. Hierdoor kun je samen met een specialist kijken wat het beste bij jouw ogen en wensen past. Je kunt kiezen voor een natuurlijke look of juist gaan voor extravagant. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je naar een salon gaat die gecertificeerd, professioneel en betrouwbaar is.

Lees ook: Met dit middeltje kun je in een handomdraai langere wimpers krijgen

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash