Kledingwinkels Miss Etam en Steps zijn definitief failliet verklaard 

Miss Etam en Steps

Ruim driehonderd medewerkers staan op straat 

Het doek valt definitief voor Miss Etam en Steps. De winkelketens zijn failliet verklaard door de Amsterdamse rechter. Het faillissement is aangevraagd door de werknemers van de kledingwinkels zelfs, samen met de bond, zegt vakbond AVV. 

Onvermijdelijk einde 

Het faillissement dreigde al langer, aangezien eigenaar NXT Fashion er niet in slaagde om de eerste salarissen van dit jaar te betalen. Nu is het bankroet voor Miss Etam en Steps definitief uitgesproken door de rechter in Amsterdam. “Uiteraard is het jammer dat er hiermee ruim driehonderd werknemers op straat komen te staan, maar dit einde was al bijna onvermijdelijk”, zegt vakbondsvoorzitter Martin Pikaart. 

Grote financiële problemen 

De eigenaar van de bv’s vroeg eerder ook al uitstel van betaling aan voor de keten. Vanwege de coronacrisis moesten de 44 winkels van het bedrijf de deuren sluiten, wat naar eigen zeggen voor grote financiële problemen heeft gezorgd. Daarnaast had uitkeringsinstantie UWV het verzoek voor het gebruikmaken van de steunmaatregelen afgewezen. 

Einde aan lijdensweg  

Miss Etam en Steps waren eerder onderdeel van het Belgische FNG. Dat modeconcern ging echter in september al failliet. De kledingwinkels werden toen verkocht aan NXT Fashion. Aangezien er sprake zou zijn van een nieuwe onderneming, zou het UWV geen NOW-steun willen overmaken. Ondanks de vervelende uitkomst is de vakbond blij dat de ‘lijdensweg’ voor werknemers nu ten einde is gekomen. Zij hoeven niet langer in onzekerheid te zitten.

Harde klap

Martijn Rozenboom, eigenaar van NXT Fashion, noemt de gang van zaken “ontzettend triest voor de werknemers”. Hij liet vorige week al weten dat hij zwaar teleurgesteld was. “Ik heb deze merken juist gekocht omdat ik een goede toekomst voor ze zag. Door de lockdown moesten plotseling alle winkels dicht. Voor een bedrijf dat uit het dal omhoog krabbelt, komt die klap extra hard aan.”

Lees ook: Statisch haar? Met deze lifehack ben je er in een paar seconden van af

Bron: LINDA.NL | Beeld: Videostill YouTube Miss Etam