Wow! De best geteste dagcrème kost maar 2,48 (en de allerduurste? Die is het allerslechtste…)

Dagcreme

Goedkoop is lang niet altijd duurkoop

De meeste vrouwen kunnen niet zonder: dagcrème. We hebben er allemaal wel één of meerdere potjes van in de badkamer staan en ze zijn in honderden variaties te koop; van een paar euro tot crèmes waar je een maandsalaris voor neertelt. Wist je dat je voor een potje van het luxemerk La Prairie niet minder dan 650 euro neertelt? Maar dan heb je ook wat, er zitten platinasnippers in verwerkt. Maar is duurder echt altijd beter? 

Gouden bergen
Elke crème belooft je gouden bergen; een zachte, egale huid zonder pukkels en met een stralende teint. Hoe duurder, hoe magischer lijkt het soms wel! Het is soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien met de enorme keuze die het gemiddelde drogisterij of parfumerie-assortiment ons biedt. De Belgische consumentenbond besloot de proef op de som te nemen en een aantal dagcrèmes aan een grondige test te onderwerpen. En wat bleek…? De allerduurste crème kwam als slechtste uit de test. En de winnaar? Een potje van twee en een halve euro!

Kruidvat
Test-Aankoop, de Belgische consumentenbond, testte 16 dagcrèmes op verschillende eigenschappen zoals geur, textuur, vettigheid, zachtheid en hydratatie. Opvallend genoeg kwam de allergoedkoopste crème als beste uit de test, het potje van de Kruidvat kost slechts 2,48!De dagcrème van de voordeeldrogisterij scoorde op alle vlakken het beste. Het smeersel kreeg een score van 64 uit 100 van een panel van vrijwilligers en de consumentenorganisatie. Het meest opmerkelijke uit de test is dat de 265 euro kostende crème van luxemerk La Mer helemaal onderaan de ranglijst is geëindigd. Het peperdure smeersel wist slechts een score van 47 te behalen! Wij weten wel wat wij voortaan op ons gezicht smeren, en jij?

 Bron: Wellness Academy | Beeld ter illustratie
Beeld: Pexels