Zie je er moe uit? Met deze make-up truc werk je dat meteen weg

make-up truc

Met een paar handige make-uptrucs zie jij er meteen fris uit!

Soms heb je zo’n ochtend dat je maar niet wakker kan worden. Je ogen gaan niet open, je hebt wallen en je huid ziet er maar grauw uit. Vooral in de winter en aan het einde van een werkweek kan je er behoorlijk moe uitzien, en baal je ’s ochtends van je eigen gezicht. Maar gelukkig is daar onze redder in nood: make-up! Fake it until you make it, zeggen wij altijd maar. 

Met deze handige make-uptips zie je er meteen een stuk frisser uit en gaat niemand op werk vragen of je ziek bent!

  • Getinte dagcrème: Een getinte dagcrème kan ervoor zorgen dat je in één klap een stuk minder vermoeid lijkt. Ook verzorg je tegelijkertijd je huid.
  • Wallen: Als je vermoeid bent zijn je wallen het gebied waar je je op moet focussen. Door wallen en donkere kringen lijk je vermoeid en ouder dan je bent. Gebruik daarom een concealer die twee tinten lichter is dan je huidskleur en breng dit in de vorm van een driehoek aan onder je ogen.
  • Accent verleggen: Wanneer je er vermoeid uitziet wil je eigenlijk niet dat iedereen zich focust op je wallen. Leg daarom het accent op je lippen; draag een rode of een roze lippenstift en doe mascara op.
  • Wimperkruller: Door een wimperkruller te gebruiken lijken je ogen optisch groter. Hierdoor krijg je een open blik en lijk je automatisch veel minder vermoeid.
  • Oogschaduw: Om je ogen groter (en dus wakkerder) te laten lijken, is het belangrijk om schaduwen te creëren. Breng eerst een dunne laag lichte, zachtroze oogschaduw aan over het hele ooglid. Vervolgens breng je een oplichtende, beige oogschaduw net onder je wenkbrauw aan. Breng ook een lichte oogschaduw aan onder het oog, vooral aan de binnenkant (bij de neus). Dit zorgt voor een grotere oogopslag. Op je ooglid breng je een donkere, bruine oogschaduw aan.
  • Eyeliner en oogpotlood: De beste truc voor grotere ogen is een wit oogpotlood. Breng dit aan op de waterlijn (het randje bij je onderste wimpers), hierdoor maak je je oogwit groter.

Lees ook: dit gebeurt er als je je make-up er niet afhaalt voor het slapengaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels