3 voordelen van geen bh dragen

Free the boobies!

Sommige vrouwen piekeren er niet over om zonder bh de deur uit te gaan, anderen gaan het liefst altijd bh-loos door het leven. Enne, dat laatste heeft behoorlijk wat voordelen. We zetten ze op een rijtje.

Vrij gevoel

Het kan natuurlijk dat jij een bh heel lekker vindt zitten, maar over het algemeen ondervinden veel vrouwen er vooral hinder aan. Bh’s kunnen knellen, de bandjes kunnen afzakken en bepaalde deeltjes kunnen de huid irriteren. Misschien herken je het gevoel van bevrijding wel als je na een lange dag bij thuiskomst eindelijk je bh kunt uitdoen. Als je afscheid neemt van je bh’s, hoef je nooit meer te wachten tot dat moment!

Gezond

Dan een nog veel belangrijker voordeel: geen bh dragen is goed voor je gezondheid. De Franse onderzoeker dr. Jean-Denis Rouillon heeft hier jarenlang onderzoek naar gedaan, en wat blijkt? Bh-loos door het leven gaan resulteert in een gezondere huid en bindweefsel, én het kan rugklachten voorkomen. Ook zou striae rond je borsten kunnen verminderen.

Gelifte borsten

Een veelvoorkomende reden voor vrouwen om wél een bh te dragen, is omdat ze denken dat hun borsten anders gaan hangen. Dit kunnen we echter meteen ontkrachten. Sterker nog, het blijkt andersom te zijn! Wanneer je geen bh draagt, liften je tepels elk jaar 7 millimeter. Dit komt omdat je borstweefsel zich meer ontwikkelt. Het resultaat is dus een liftend effect!

Tips

Ben je overtuigd, maar vind je het nogal een stap om van de één op de andere dag je bustehouder vaarwel te kussen? Snappen we! Daarom kun je het bh-dragen stapsgewijs afbouwen. Probeer bijvoorbeeld op een thuiswerkdag of in het weekend je boobies wat bewegingsvrijheid te geven. Als je merkt dat je dit fijn vindt, kun je het daarna steeds vaker gaan doen.

Lees ook: Slapen met een bh aan: is het nu wel of niet goed voor je?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels