Dit model zonnebril past het beste bij jouw gezichtsvorm

Laat die zon maar komen!

Nu de lente haar opwachting heeft gemaakt, zullen we steeds vaker weer een zonnebril nodig hebben. Het perfecte model vinden kan echter nog wel eens lastig zijn. Gelukkig kom je er aan de hand van je gezichtsvorm heel gemakkelijk achter welke soort zonnebril jou het beste staat.

Ronde gezichtsvorm

Als je volle wangen en een ronde kaak hebt, heb je een ronde gezichtsvorm à la Gigi Hadid. Hier past een vierkant of rechthoekig model zonnebril het beste bij. Het zorgt er namelijk voor dat er meer contour wordt gecreëerd in je gezicht.

Ovale gezichtsvorm

Bij een ovaal gezicht kun je denken aan Jennifer Aniston of Julia Roberts. Deze gezichtsvorm is te herkennen aan een ronde haarlijn, een wat langer gezicht en een ronde kaak. Check, check, dubbelcheck? Lucky you. Bij jouw gezicht passen namelijk alle zonnebril-modellen.

Vierkante gezichtsvorm

Heb jij net als Margot Robbie een smalle kin, brede kaaklijn en een hoge haarlijn? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vierkante gezichtsvorm, en kun je het beste gaan voor een ronde bril. Daarmee creëer je contrast, en maak je bepaalde delen van je gezicht wat zachter.

Driehoekige gezichtsvorm

Bij een driehoekige gezichtsvorm à la Chloe Moretz zijn een scherpe kaaklijn en brede jukbeenderen de belangrijkste kenmerken. Door een bredere zonnebril te kiezen, zoals een cat-eye of pilotenbril, breng je meer balans in je gezicht.

Rechthoekige gezichtsvorm

Een rechthoekige gezichtsvorm, zoals Angelina Jolie heeft, is te herkennen aan langer gezicht met rechte lijnen en een voorhoofd, jukbeenderen en wangen die ongeveer even breed zijn. Een grote, wat rondere bril breekt deze gezichtsvorm het beste.

Hartvormige gezichtsvorm

Als je net als Scarlett Johansson een hartvormig gezicht hebt, heb je een breed voorhoofd en wordt je gezicht daaronder steeds smaller. Hierbij staan ronde monturen het mooiste.

Lees ook: Good to know: déze oorbellen passen het best bij jouw gezichtsvorm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NSMBL, Eleven Australia, Modewijzer | Beeld: Pexels