Tandenpoetsen: elektrisch of met de hand? Dit is de beste manier

tandenpoetsen elektrisch

Waar poets jij je tanden mee?

Tandenpoetsen is een belangrijk ritueel van de dag. Je staat in de ochtend op en poetst je tanden en elke avond voor het slapengaan poets je ze opnieuw. Misschien geef je je tanden zelfs wel drie keer per dag een goede schoonmaakbeurt. Maar doe je dit dan met een elektrische tandenborstel of gewoon met de hand? 

Dit is de beste manier om je gebit zo gezond en schoon mogelijk te houden.

Tandvleesontstekingen

Een goede verzorging voor je gebit is erg belangrijk. Hiermee verminder je het risico op gingivitis, ook wel bekend als tandvleesontsteking. Met een beetje hulp van de mondhygiënist is deze aandoening in het begin meestal gemakkelijk te genezen. Belangrijker is natuurlijk om dit alles te voorkomen en zelf je tanden goed te verzorgen. Tandartsen raden aan om twee- of driemaal per dag je tanden te poetsen. Maar met wat voor soort borstel is de beste manier?

Elektrisch poetsen

Britse tandartsen Mike Heffernan en Toby Edwards-Lunn vertellen in een interview met The Daily Telegraph: “Elektrische tandenborstels zijn vele malen beter in het verwijderen van tandplak. Tandplak kun je niet zomaar van je tanden wrijven, het kost de nodige inspanning. Een elektrische tandenborstel neemt je het harde schuur- en schrobwerk uit handen, waardoor je kunt focussen op je poetstechniek.”

Manier van poetsen

Een opzetstukje dat twee kanten op kan draaien is volgens de tandartsen de beste optie. “Tijdens het poetsen moet je een hoek van 45 graden aanhouden ten opzichte van je tandvlees. Let erop dat je geen van de drie oppervlakken van je tanden en kiezen overslaat tijdens het poetsen. Dus geef de binnen-, buiten- onder- en bovenkant allemaal evenveel aandacht. En vergeet de overgang naar je tandvlees niet.” Belangrijk bij een elektrische tandenborstel is dat deze goed is opgeladen. Op deze manier kan het borsteltje op optimale snelheid draaien. Druk daarnaast niet te hard op de tanden en het tandvlees tijdens het poetsen, dit kan blijvende schade aanrichten.

Lees ook: Aftersun: de zin en onzin van smeren na het zonnen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: pxhere, fotomontage