7 redenen waarom je eens wat vaker zou moeten gaan wandelen

redenen

Meer redenen heb je niet nodig om je schoenen aan te trekken!

Wandelen is een bezigheid die eigenlijk altijd kan: je trekt je schoenen aan, stapt naar buiten en begint aan een heerlijk verfrissende wandeling. Of je dit nu in je eentje of met je beste vriendin doet: wandelen kan altijd. We geven je zeven redenen om vaker de wandelschoenen aan te trekken!

1. Je gezondheid

Vaak wandelen komt je gezondheid zeker ten goede. Het houdt je spieren soepel, versterkt je gewichten, verbetert je bloedsomloop, ademhaling en zuurstofopname. Daarnaast kan een flinke wandeling er ook voor zorgen dat je spijsvertering op gang komt en werkt het positief voor de vetverbranding. Ook kun je er je conditie mee verbeteren en op peil houden. Een groot pluspunt is ook dat bewegen in de buitenlucht zorgt voor de aanmaak van vitamine D!

Maar niet alleen je lichamelijke gezondheid heeft baat bij de activiteit; ook mentaal gezien kent wandelen veel voordelen. Het werkt uitermate ontspannend, wat fijn is bij mentale problemen. Wandelen stimuleert de hersenactiviteit waardoor stress, slapeloosheid, angst en depressies verminderen.

3. De lijn

Omdat je met een flinke wandeling de nodige calorieën verbrandt -vaak zelfs nog meer dan je denkt- is het natuurlijk ook goed voor de lijn. Daarnaast vorm je je spieren met lopen wel degelijk, zij het natuurlijk minder dan met bijvoorbeeld krachttraining.

4. Geen blessures

Lopen is in de regel niet een activiteit waarbij de kans op blessures groot is. In tegenstelling tot sporten waarbij je je gewrichten echt belast zoals gewichtheffen of hardlopen, krijgen je gewrichten geen schokken wanneer je wandelt. Dit zorgt ervoor dat je knieën gewoon intact blijven.

5. Wandelen is goedkoop

Daarnaast heb je voor een wandeling -behalve schoenen, maar die heb je vast genoeg in de kast liggen- eigenlijk bijna niets nodig. Je hoeft er geen dure spullen voor aan te schaffen en hoeft ook niet maandelijks abonnementsgeld te betalen. Natuurlijk snak misschien soms naar een intensievere workout maar heb je daar het geld even niet voor, dan is wandelen een goede optie.

6. Het kan overal

Om naar de sportschool te gaan dien je je aan bepaalde tijden te houden. Daarnaast moet je er ook nog naartoe reizen. Thuis sporten kan natuurlijk ook, maar daar heb je ook niet altijd ruimte voor. Wandelen daarentegen kan altijd en overal, zelfs in de pauze op je werk. Je stapt de deur uit en bent al bezig!

7. Slaappatroon

Kun je ’s avonds de slaap niet vatten? Dan zou het kunnen dat een frisse neus halen jou heel veel gaat brengen. De extra beweging en het feit dat je je hoofd even leeg kunt maken zorgen ervoor dat je rustiger in je bed gaat liggen en dus ook sneller in slaap valt. Probeer dan wel in de natuur te lopen: de stad maakt je juist drukker.

Lees ook: Schokkend: kindermake-up kan verschrikkelijke verwondingen veroorzaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: PxHere