Aha! 40-plussers hebben het meeste baat bij een glas alcohol

alcohol

Disclaimer: deze uitslag geldt alleen voor mensen zonder gezondheidsklachten

Ben jij veertig jaar of ouder? Dan hebben wij goed nieuws. Volgens een onderzoek van de University of Washington hebben 40-plussers meer baat bij een glaasje alcohol per dag dan jongere mensen. Hoe zit dit precies?

Alcohol

Alcohol brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Zeker als dit teveel alcohol is. Dan kan het erg gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Ook dit kwam naar voren in het onderzoek van de University of Washington. Echter kwam hier ook een erg verrassende plottwist uit. Volgens hun onderzoek is alcohol inderdaad slecht voor je gezondheid, maar geldt dit alleen maar voor jongeren onder de veertig jaar. Mensen die ouder zijn dan veertig, hebben juist méér baat aan een glaasje alcohol per dag. Vooral rode wijn kwam goed naar voren in de test. Rode wijn zou namelijk het risico op hart- en vaatziektes, beroertes en diabetes verminderen. Hoe ouder je dus bent, hoe minder het risico van alcohol drinken voor je is.

Resultaten

De resultaten die uit het onderzoek zijn gekomen, kunnen terug worden gevonden in het tijdschrift The Lancet. In dit tijdschrift wordt ook vermeld dat mannen tussen de 15 en 39 jaar de meeste risico’s lopen door alcohol te drinken. Maar ook bij mannen geldt de leeftijdsgrens van 40 jaar. Op deze leeftijd zou een glas alcohol per dag minder schadelijk zijn voor de gezondheid van mannen. Daarnaast meldden de wetenschappers erbij dat dit alleen geldt voor mensen zonder onderliggende gezondheidsklachten. Kamp je dus al met een ziekte of heb je lichamelijke problemen? Dan raden we het je zeker af om elke dag een glas alcohol te drinken.

Lees ook: Worden we niet blij van: dit is het effect van alcohol op je haar

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels