‘Mijn broer ging er met mijn beste vriendin vandoor’

broer

‘Nadat ik het hem had verteld, sliep hij binnen een maand met haar en had hij haar helemaal om zijn vinger gewonden’

Jeremy* is sinds de middelbare school bevriend geraakt met Kelly. Sinds toen zijn ze altijd beste vrienden van elkaar geweest. Jeremy kreeg op een gegeven moment sterke gevoelens voor Kelly, wat hij destijds aan zijn broer Tom heeft verteld. Dat was niet zo’n slimme zet. Op Reddit deelt Jeremy zijn verhaal.

Middelbare school

“Na de middelbare school kreeg ik steeds meer gevoelens voor Kelly”, begint Jeremy zijn verhaal. “Ik was zo stom om het mijn broer te vertellen. Nadat ik het hem had verteld, sliep hij binnen een maand met haar en had hij haar helemaal om zijn vinger gewonden.” Jeremy vertelt dat zijn broer Tom tijdens zijn geflirt met Kelly gewoon met andere meisjes sliep en dat zij het vertikte om met andere jongens te praten. “Het siert hem dat hij ermee stopte toen het ‘officieel’ werd tussen hem en Kelly.”

Zwanger

“Een paar maanden geleden kwam Kelly erachter dat ze zwanger was van mijn broer.” Kelly kwam hier al vrij vroeg in de zwangerschap achter. Jeremy schrijft dat toen Kelly dit ontdekte, ze Tom meteen opbelde, maar hij nam niet op. Na vijf keer bellen heeft ze zijn voicemail maar ingesproken, in de hoop dat hij haar terug zou bellen. “Tom heeft Kelly ongeveer twee weken lang genegeerd.”

“Toen ik dit hoorde, heb ik haar gezegd dat ze het moest beëindigen met hem omdat dit gewoon niet normaal was. Als hij haar nu al niet kon steunen, hoe zou hij haar dan moeten steunen als het écht moeilijk werd?” Een paar dagen later besloot Kelly de zwangerschap zelf te beëindigen, zonder dit met iemand te overleggen.

Woest

“Toen mijn broer hierachter kwam, was hij woest. Hij zei haar dat ze nooit zoiets had moeten doen zonder het met hem te overleggen. Hij vertelde haar dat hij niet had geantwoord, omdat hij alles nog moest verwerken”, schrijft Jeremy. Tom heeft na deze uitbarsting een aantal weken niet meer tegen Kelly gepraat, waardoor Kelly in een depressie belandde. Ze stopte zelfs met praten tegen Jeremy. “Het was heel eng”, vervolgt Jeremy. “Totdat mijn broer ineens vroeg of ze weer bij hem in wilde trekken. Het leek alsof er niks was gebeurd! Ze trok meteen bij hem in alsof het de normaalste zaak van de wereld was.”

Ten huwelijk

“Twee weken geleden heeft mijn broer Kelly ten huwelijk gevraagd. Vorig weekend was het verlovingsfeest, waar iedereen aan hen vroeg wanneer ze gingen beginnen aan kinderen.” Kelly en Tom deden hun best om erover heen te praten, maar aan het einde van de avond barstte de bom bij Kelly. “Ze vertelde mijn broer dat ik haar had gedwongen om abortus te plegen! Mijn broer flipte volledig op me en zei dat ik dit alleen maar deed omdat ik ook ooit gevoelens voor Kelly heb gehad en dat ik het idee haatte dat ze samen een gezin zouden stichten.”

Stomverbaasd

“Ik was stomverbaasd”, schrijft Jeremy. “Ik vertelde mijn broer dat het zijn schuld was omdat hij twee weken niets liet horen van zichzelf. Hij zei hierop dat dit kwam omdat hij het nieuws moest verwerken en dat ik dit niet zou begrijpen, omdat ik impulsief en roekeloos was. Hij vertelde me dat IK zijn kind had vermoord.” Jeremy laat weten dat Tom ook hun ouders heeft opgebeld om te zeggen dat Jeremy degene was die Kelly had overtuigd om een abortus te plegen en dat ze hierdoor hun toekomstige kleinkind nooit zouden ontmoeten. “Niemand luistert naar mijn kant van het verhaal of geeft om wat ik te zeggen heb”, schrijft Jeremy. “Ik weet niet meer wat ik moet doen.” Wat zou jij Jeremy adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam throwRAvivmo.

Lees ook: ‘Hoe zorg ik voor meer intimiteit met mijn man na ruim twintig jaar huwelijk?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels