Aha: zo vaak moet je je onderbroeken blijkbaar vervangen

onderbroeken

Dat is een stuk beter voor je gezondheid

Tuurlijk, we trekken elke dag een schone onderbroek aan. Toch vervangen we onze onderbroekencollectie minder vaak dan de bedoeling is. Het is toch pas tijd voor nieuwe onderbroeken als de oude vol gaten zitten of zijn gaan pluizen? Nee: ook zonder tekenen van slijtage is het verstandig om regelmatig wat nieuwe onderbroeken in huis te halen. Wij vertellen je er meer over.

Best wel vaak nieuwe kopen

We weten allemaal dat het tijd is voor nieuwe onderbroeken als er ineens gaten in de oude zitten. Ook als een onderbroek een beetje muf ruikt wanneer hij uit de was komt of ineens onder de pluisjes zit, doe je er goed aan een nieuwe te kopen. Veel mensen houden zich netjes aan die regels, maar dat betekent alsnog niet dat ze vaak genoeg nieuwe onderbroeken kopen. Idealiter zou je namelijk ieder jaar een keer naar de winkel moeten voor nieuwe exemplaren.

Vervelende gevolgen

Ons ondergoed belandt na één keer dragen standaard in de wasmachine. Tijdens het wassen wordt de groei van verschillende bacteriën gestopt, waaronder huisstofmijt en E.coli. Toch betekent dat niet dat je ondergoed daarna honderd procent schoon is. Uit onderzoek van het Good Housekeeping Institutie (GHI) blijkt zelfs dat het meeste ondergoed maar liefst tienduizend levende bacteriën bevat, ondanks de regelmatige wasbeurten. Die bacteriën kunnen op de lange termijn allergieën, spruw of een urineweginfectie opleveren, aldus The Sun. Geen fijn vooruitzicht, dus het jaarlijks vervangen van al je onderbroeken is zo’n slecht idee nog niet.

Lees ook: Aha! Zo voorkom je ladders in je panty

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: LINDA. | Beeld: Unsplash, penki .ir