Bah: hierom moet je nooit een douche puff gebruiken

douche puff

Het is tijd om je douche puff weg te gooien

(Bijna) iedereen heeft wel bepaalde gewoontes onder de douche. Douchen is inmiddels zo’n ritueel geworden dat je het kunt doen met je ogen dicht en zonder erbij na te denken. Perfect als je ’s ochtends doucht om wakker te worden, maar niet ideaal als je van dit ene ding een gewoonte hebt gemaakt. Was jij je onder de douche met een douche puff? Dan kun je daar beter mee stoppen.

Gewoonte

Misschien zeepte je moeder je vroeger altijd in met een douchespons en heb je deze gewoonte zelf ook overgenomen. Douche puffs worden vaak samen met shampoo of deodorant gegeven op verjaardagen, dus de kans is groot dat jij er ook eentje in huis hebt. En hoewel ze handig zijn onder de douche, zijn ze niet bepaald hygiënisch. Een douche puff zou dan ook vol zitten met bacteriën. Ieeeh!

Bacteriën

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat douche puffs een makkelijke broeiplek voor bacteriën zijn. Dit komt omdat de badkamer een warme en tevens vochtige plek is. Daar zijn bacteriën natuurlijk behoorlijk fan van. Er komt nog bij dat een douche puff ook lang nat blijft, waardoor de bacteriën snel door kunnen groeien. En hoewel je ze meestal met zeep gebruikt, word je er dus niet echt schoner van.

Scrubben

Wat je beter kunt gebruiken in plaats van zo’n puff? Een lichaamsscrub of scrubsteentje. Met een douche puff kun je je huid goed scrubben, maar er zijn dus veel hygiënischere opties om dit te doen. Met een lichaamsscrub krijg je je dode huidcellen veel beter weg én voorkom je bacteriën op je huid. Gauw de deur uit dus, die douche puff!

Lees ook: Aha: zo maken je huid en je haar duidelijk dat je meer vitamines nodig hebt

Bron: Fem Fem | Beeld: Pixabay