Is het echt slecht om met je benen over elkaar heen te zitten?

benen over elkaar

Zit jij vaak met je benen over elkaar heen?

Vrouwen kruisen hun benen bijna automatisch. Ook sommige mannen vinden dit de comfortabelste zitpositie, maar waarom zitten we eigenlijk zo? En kan het eigenlijk kwaad om zo te zitten? 

Het zit volgens velen wel het lekkerst.

Standaard

We denken vaak ten onrechte dat dit de ‘fijnste’ manier is om te zitten. Sommige vrouwen zitten ook op deze manier omdat ze denken dat men dit van hen verwacht. Toen vrouwen altijd rokjes droegen was dit misschien wel de standaard, maar tegenwoordig hoeft dit echt niet meer altijd. Ga maar eens na: als het echt zo lekker zou zitten, waarom doen dan niet meer mannen het ook?

Zenuw

Of het natuurlijk is of niet laten we even buiten beschouwing. We willen vooral graag weten of het daadwerkelijk slecht is voor je lichaam om zo te gaan zitten. Wetenschappers zijn het hier niet volledig over eens, maar het meerendeel zegt dat het niet heel veel kwaad kan. Wel kun je na verloop van tijd last krijgen van een ‘slapend’ gevoel in je benen, doordat je een zenuw afknelt. Ook kunnen er rode vlekken ontstaan op de plek waar je ene been je andere been raakt. Dit is niet schadelijk, maar wel ontsierend.

Daarnaast zijn er geruchten over het ontstaan van spataderen. Is dat waar? Dat lees je op de volgende pagina. Daar lees je tevens waarom je juist wél met je benen over elkaar zou moeten zitten.