Dit is waarom je chocolade moet eten tijdens je zwangerschap

zwangerschap chocolade

Chocolade zou goed zijn voor de placenta

Oh wat houden we toch van chocola, al is ons lichaam er niet altijd even gelukkig mee. Toch zitten er allerlei gezondheidsvoordelen aan het eten van die heerlijke reep: het zou goed voor je huid zijn en cacaobonen zitten boordevol antioxidanten. Aan dat lijstje voegen we nu nog wat toe. Als je namelijk chocolade eet tijdens je zwangerschap, zou dat goed zijn voor je ongeboren baby. Wij vertellen je hoe dat zit.

Pure chocolade

Chocolade eten tijdens de zwangerschap? Dat laten we ons geen twee keer vertellen. Belangrijk om te melden is wel dat het om pure chocolade gaat, wat alleen al een stuk gezonder is dan wit of melk. Pure chocola zit daarnaast bomvol antioxidanten, doordat het veel meer cacao bevat dan melkchocolade. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat je cellen minder snel verouderen. Daarnaast zou het eten van een lekkere reep chocola goed zijn voor de placenta. Super belangrijk voor de baby die in je buik groeit. Ook kan chocolade de kans op zwangerschapsvergiftiging verkleinen en heb je veertig procent minder kans om ziek te worden. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Vijf keer per week

Om nou gelijk elke dag een hele reep naar binnen te werken, is misschien wat te veel van het goede. Ben je net van de ochtendmisselijkheid af, word je weer misselijk van al die zoetigheid… Daarom is het het beste om vijf keer per week een blokje pure chocolade te eten. Geef dus vooral toe aan die zin naar chocola. Jij blij, baby blij!

Lees ook: Huh? ‘Chocolade eten in de ochtend helpt je om af te vallen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Fem Fem | Beeld: Pexels, Lisa Fotios