Deze voordelen ervaar je als je geen onderbroek meer draagt

onderbroek

Zeg maar gedag tegen je ondergoed!

Wij vrouwen weten allemaal stiekem wel dat het dragen van een bh eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je borsten. Zo creëert een bh bijvoorbeeld meer striae, iets waar vrouwen vaak onzeker over kunnen zijn. Maar wist je dat dat niet het enige lingeriestuk is dat je eigenlijk beter kan skippen? Ook onderbroeken dragen kan namelijk een heleboel gezondheidsnadelen bevatten. Wij leggen je uit welke. 

Schimmelinfectie

Allereerst kan het dragen van een onderbroek sneller zorgen voor een schimmelinfectie. Want ja, warmte, vocht en een kleine oppervlakte is natuurlijk dé broedplaats voor bacteriën. Als je een keertje geen onderbroek draagt zul je al snel merken dat dit de kans verkleint op een vaginale schimmelinfectie. Toch het proberen waard?

Schuren

Natuurlijk zorgt het dragen van een onderbroek soms ook voor ongemak. Zo kan je onderbroek af en toe gaan schuren down under, en dat gevoel is natuurlijk niet heel erg fijn. En of dat nog niet vervelend genoeg is kan het schuren ook nog eens irritaties veroorzaken rondom je schaamstreek. Bah!

Geurtjes

Als jij wel eens zweet daar beneden kan dat zorgen voor nare geurtjes. Gelukkig ruikt meestal niemand dit, maar het kan je toch een ongemakkelijk en oncomfortabel gevoel geven. Het niet dragen van een onderbroek kan hierbij een uitkomst zijn. Het dragen van een onderbroek versterkt namelijk de geurtjes die je ruikt als jij je broek naar beneden trekt. Geen onderbroek aan staat dus gelijk aan minder nare geurtjes. Word je al overgehaald?

Chemisch

Veel materiaal is gemaakt van chemische stoffen, zo ook sommige onderbroeken. Deze chemische stoffen kunnen een allergische reactie uitlokken, wat weer kan leiden tot irritaties. Wil je dit dus het liefst voorkomen? Sla die onderbroek dan een keertje over en je zult meteen het verschil merken.

Bultjes

Als je je onderbroek een keertje in de kast laat liggen zul je merken dat je minder bultjes rondom je schaamstreek krijgt. Door het dragen van een onderbroek ontstaan er bacteriën die soms in je poriën terecht komen, en dat wil je natuurlijk niet. Als jij je onderbroek even een paar dagen laat liggen, krijgen deze bultjes wat meer lucht. En laat dat nou nét weer die jeuk en irritaties verlichten!

Lees ook: Moet je hebben: de fluwelen fauteuil van de Action voor je huisdier

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Fahad Waseem