Franse bulldog sterft nadat ze blad eet van gewone en veelvoorkomende kamerplant

Franse bulldog kamerplant

Het baasje van de bulldog wil andere hondeneigenaren waarschuwen voor de huisplant, die giftig blijkt voor huisdieren

Planten kunnen nog zo leuk staan in huis, maar je wilt de gezondheid van je huisdier er nooit mee in het geding brengen. Helaas bracht een simpele huisplant het leven van de hond Lily in gevaar. De Franse bulldog stierf nadat ze een paar bladeren van een sagopalm at.

Hond van kamerplant gegeten

In een hartbrekende post deelt Kate Wagner op Facebook dat haar hond Lily kwam te overlijden nadat ze was vergiftigd door een kamerplant. “Onze lieverd Lily at van een kamerplant en vocht bijna een week voor haar leven bij de dierenarts”, schrijft Kate. Ze vertelt dat haar geliefde viervoeter een voedingssonde kreeg en dat ze een strak medicatieschema moest volgen.

Giftige plant

De hond had bladeren van de sagopalm opgegeten. Deze kamerplant, ook wel vredespalm genoemd, is momenteel razend populair, maar het is zeer giftig voor katten en honden. Dit komt omdat de plant veel cycasine bevat, een stofje dat leverfalen kan veroorzaken. Krijgt een hond of kat bladeren, wortels of zaden van deze plant binnen? Dan kan dat leiden tot kwijlen, braken, diaree, gevolgd door toevallen en rillingen.

Overleden

Op 16 mei overleed Lily in de armen van haar baasje. “Ze vocht hard en kwispelde nog een paar keer voordat ze niet meer langer kon vechten. We hebben veel gehuild, veel geld uitgegeven en veel schuld gevoeld… en dat allemaal om een plant van 5 dollar.”

Waarschuwing

Kate wil nu graag andere mensen waarschuwen om goed op te letten welke planten je in huis haalt. “Onderzoek alsjeblieft goed wat voor plant je koopt. Ook als je denkt dat de kamerplant veilig staat, zijn er altijd nieuwsgierige pootjes die daardoor in de problemen kunnen komen.”

Lees ook: Dit kun je beter niet tegen je partner zeggen in het bijzijn van je kinderen

Bron: Facebook Kate Wagner | Beeld: Kate Wagner