Zo zorg je ervoor dat je niet te veel last hebt van die hitte als je moet werken

hitte

Zo lastig is het niet

Temperaturen van rond de 28 graden kunnen zowel een vloek als een zegen zijn. Ben je vrij? Dan is niets fijner dan verkoeling zoeken op het strand of aan zee. Moet je echter werken? Dan kan het een echte beproeving. Je concentreren op je werk kan behoorlijk lastig zijn als je wegbrandt op je werk. Gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je de hitte net wat makkelijker kan doorstaan.

Hierbij een paar tips!

Houd je polsen koel

Met je hoofd onder de kraan houden is niet nodig om het een beetje koel te krijgen. Alleen je polsen onder koud water helpen, scheelt al een hoop. Je hele lichaam voelt al snel een stuk frisser aan. Met een koud washandje op je slapen deppen of in je nek leggen, helpt ook!

Drink geen ijskoude dranken

Je zou denken dat het helpt om ijskoude drankjes te drinken als je het zo ontzettend warm hebt, maar niets is minder waar. Door iets te eten of drinken wat ijskoud is, daalt je lichaamstemperatuur tijdelijk, je hersenen krijgen daardoor een signaal om de temperatuur weer op te stoken. Dit kost energie en daardoor krijg je het alleen maar warmer.

Eet niet te grote maaltijden

Je lichaam wordt hard aan het werk gezet als je een grote, zware maaltijd hebt gegeten. Als je lichaam hard werkt, krijg jij het weer warmer. Eet daarom meerdere kleinere, lichte maaltijden gedurende dag.

Steek lang haar op

Ben jij gezegend met prachtige, lange haren? Hartstikke leuk, maar in de zomer kun je het er extra warm door krijgen, met name in je nek. Als je nek koel is, is de rest van je lichaam een stuk koeler. Daarom is het verstandig om lang haar op te steken.

Plantenspuit

Puf je het uit op je werk? Zorg dan dat je een plantenspuit met koud water op handbereik heb. Spuit wat water in de lucht en loop vervolgens door de nevel heen. Je bent daardoor niet kletsnat, maar het werkt wel verkoelend. Ideaal!

Zelfgemaakte airco

Is er op je werk -tot groot verdriet van velen- geen airco? Dan kun je zelf makkelijk voor verkoeling zorgen door een flesje met bevroren water voor een ventilator te zetten die jouw kant opblaast. Je krijgt daardoor heerlijke koude lucht jouw kant op.

Lees ook: Last van hooikoorts? Dit is het beste medicijn én leukste medicijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Radar, Elle | Beeld: Pexels