Hekel aan sporten? Dan ben je juist intelligent!

Nu heb je pas écht een goed excuus om dat yogalesje over te slaan

Zie je sporten als een noodzakelijk kwaad en moet je jezelf echt naar de sportschool slepen om het vervolgens na tien minuten voor gezien te houden? Dan zou dit maar zo een teken kunnen zijn van intelligentie!

Jij wist natuurlijk altijd al dat je IQ wel eentje was om trots op te zijn, maar het is altijd fijn om een onderzoek onder je neus geschoven te krijgen dat dat maar weer mooi bevestigt. Bonuspunten voor de onderzoekers, want het is óók nog eens een onderzoek dat je een excuus geeft om die akelige plek genaamd de sportschool te mijden. Uit de studie van de Florida Gulf Coast University is gebleken dat mensen die veel nadenken, minder bewegen dan anderen.

Voor het onderzoek werden 60 mensen aan de tand gevoeld. Zij werden verdeeld in twee groepen. De ‘wel-denkers’ en de, kort door de bocht gezegd, ‘niet-denkers’. Hieruit bleek dat de ‘niet-denkers’ veel meer sporten dan de mensen die waren geschaard onder de ‘wel-denkers’. Een verklaring hiervoor is dat mensen die veel nadenken, zich minder snel vervelen en daardoor geen afleiding zoeken in de sportschool. Het verschil was vooral doordeweeks merkbaar. In het weekend bleken de denkers net zoveel te sporten als de niet-denkers.

Meer lezen? 

Bron: Libelle | Beeld: Pexels 

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!